‘Een eigen huis met begeleiding in Oosterwolde, dat wil ik graag’

Familie

Home Ervaringen ‘Een eigen huis met begeleiding in Oosterwolde, dat wil ik graag’

‘Een eigen huis met begeleiding in Oosterwolde, dat wil ik graag’

Op zijn zestiende verloor Jurjen binnen twee maanden zijn beide ouders. Hij was op zichzelf aangewezen en toen ging het mis.

Jurjen vertelt zijn verhaal:

Jurjen was dol op zijn moeder. Zijn ouders waren gescheiden en toen zij kort na elkaar overleden, stond Jurjen er alleen voor. Hij kwam op een internaat terecht en niet veel later ging Jurjen zwerven. In Leeuwarden, Oosterwolde, Minnertsga, Sint Annaparochie… Sinds 2017 woont en werkt Jurjen bij Wender en dat bevalt goed. Ooit wil hij weer zelfstandig wonen met begeleiding in Oosterwolde.

Het verhaal van Jurjen:

‘Een eigen huis met begeleiding in Oosterwolde, dat wil ik graag’

Op jonge leeftijd gingen de ouders van Jurjen (46) uit elkaar. Toen Jurjen zestien was, overleden zijn ouders in korte tijd na elkaar. Jurjen stond er alleen voor en kwam in een internaat terecht. Niet veel later belandde hij op straat en zwierf in onder andere Leeuwarden en Oosterwolde. Jurjen raakte verslaafd en ging dealen. Sinds 2017 woont en werkt Jurjen bij Wender en heeft zijn leven weer op de rit. “Een zelfstandig huis met begeleiding in Oosterwolde samen met mijn kat Jackky, dat is mijn wens”.

Jurjen: ‘Ik was nog maar zestien jaar toen mijn beide ouders overleden. Mem was ongeneeslijk ziek. Ik heb dat van dichtbij meegemaakt en vond dat heel moeilijk. Ik mis haar nog steeds heel erg. Toen mijn vader niet veel later ook overleed, was ik op mezelf aangewezen en dat ging niet goed. Ik belandde op een internaat en kort daarna ging ik zwerven. Eerst een jaar of zeven in Leeuwarden, verbleef ook in de nachtopvang en woonde tijdelijke in de Terp. Ik raakte verslaafd, woonde in een opvanghuis in Minnertsga, heb in Sint Annaparochie gewoond en woonde ook af en toe zelfstandig en bij mijn broer. Toch ging het steeds mis. Toen ik in Oosterwolde woonde dealde ik en ben daar ook voor opgepakt.’

Planning
‘Ik kom oorspronkelijk uit Haulerwijk en het enige wat ik nog heb is mijn kat Jackky en mijn broer Jannes. Die zijn mijn alles. Sinds 2017 woon ik bij Wender in Drachten en dat bevalt goed. Mijn begeleiders zijn goed voor me en ik weet precies welke begeleider wanneer werkt, anders kijk ik even op de planning.

Werken
‘Ik werk ook bij Wender, bij de Loods in Leeuwarden. Dat doe ik vier dagdelen per week. Ik heb nu eigenlijk drie weken vakantie, maar dat vind ik veel te lang en heb gezegd dat ik na twee weken weer aan het werk wil. Ik doe van alles en nog wat bij de Loods. Ik ben klusjesman en maak ook graag happy stones. Het werken bij de Loods bevalt me heel erg goed.’

‘Zeven is mijn geluksgetal; ik gooi iedere dag drie keer met twee dobbelstenen. Als er geen zeven bij zit, heb ik een pechdag’

Toekomst
‘Hoe ik mijn toekomst zie? Ik wil heel graag zelfstandig wonen met begeleiding in Oosterwolde én samen met mijn kat Jackky. Vissen is mijn grote hobby. Gister ving ik nog een grote vis samen met mijn buurman Ik ga een visvergunning aanvragen, zodat ik vaak kan vissen met mijn broer en mijn buurman. Zeven is mijn geluksgetal; ik gooi iedere dag drie keer met twee dobbelstenen. Als er  geen zeven bij zit heb ik een pechdag.

Marinus bikkel
‘Weer ’ns te vissen, dat zou mooi wezen’
BIKKEL

Ooit was metselen z’n lust en zijn leven. Maar na een zwaar…

Lees de ervaring
Ida (dapper)
‘Ik hoef mij niet meer te verstoppen’
DAPPER

Ida werd jarenlang mishandeld en vernederd door haar verslaafde ex. Ze wilde…

Lees de ervaring
Gea (eigen)
‘Straattheater op het Alexanderplatz: dat was een mooi avontuur’
EIGEN

Een nachtvlinder, dat was Gea zeker. Concerten bezoeken, dansen, de kroegen in.…

Lees de ervaring
Altaib (kalm)
‘Ooit wil ik een vader voor mijn dochtertje kunnen zijn’
KALM

Tot zijn zestiende was Altaib (25) een vrolijke positieve jongen. Totdat hij…

Lees de ervaring
Ali (lief)
‘Oma zei altijd: je moet wél gezond blijven eten’
LIEF

Als jongeman verhuisde Ali (52) van Curaçao naar Nederland. Een sterke vent,…

Lees de ervaring
jongen
“Als jij iets ergs meemaakt en je zit daar heel erg mee, moet je dat niet in je hoofd laten maar het eruit praten en eruit huilen.”

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling 2020 zijn verschillende kinderen die verblijven in…

Lees de ervaring
“Het is helemaal niet erg als je in zo’n situatie zit. Ik snap dat je daarover verdrietig bent.”

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling 2020 zijn verschillende kinderen die verblijven in…

Lees de ervaring
“Ik was er klaar mee”

“Op een dag waren de jarenlange emotionele kwellingen en het lichamelijk en…

Lees de ervaring
weggaan
“Ik durfde niet weg te gaan”

“Ik ben vijf jaar mishandeld geweest door mijn ex-partner. Zowel fysiek als…

Lees de ervaring
“De hulpverlening heeft me van de straat gehaald.”

“Ik ben jong begonnen met drugs, op mijn 16e, 17e. Ik heb…

Lees de ervaring