stoer dagbesteding tafel met katten

Geef

Home Geef om onze cliënten

Doe jij deze winter ook iets voor een ander? In de koude decembermaand willen wij een lichtpuntje geven in het leven van onze cliënten. En jouw hulp kunnen we daarbij goed gebruiken! Je kunt eenmalig doneren, Vriend worden van Wender of een van onze projecten steunen.

Doe een eenmalige donatie

Met jouw steun kunnen wij onze ondersteuning uitbreiden. Denk aan: creatief aan de slag gaan met elkaar, een uitstapje maken of een verjaardagscadeautje geven. Dit zijn waardevolle extra’s die het leven in de opvang nét wat lichter maken, juist in december. Het geeft cliënten de mogelijkheid om even hun problemen te vergeten.

Project 1: Magische tovertafel voor kinderen

Kinderen in de crisisopvang en vrouwenopvang hebben vaak al veel meegemaakt. De spanningen thuis zorgen voor angsten. Vaak hebben kinderen ook problemen op school en kunnen ze moeilijk slapen. Met de tovertafel kunnen ze weer even kind zijn en spelen. De spellen verbinden kinderen met elkaar én met hun families. Zo gaan we eenzaamheid tegen, verhogen we het emotionele welzijn en bieden we kinderen afleiding.

Project 2: Beleef TV voor ouderen

Kleine ‘geluk-momentjes’ creëren, even alles vergeten en genieten van muziek of het gesprek op gang brengen over vroeger. Met de Beleef TV bieden we ouderen in De Marene een waardevolle dagbesteding. Door de tv zijn mensen positiever, krijgen zij meer zelfvertrouwen en leren zorgmedewerkers de cliënten beter kennen. Ook dagen de verschillende spellen cliënten zowel mentaal als fysiek uit.

Project 3: Muzikale Wending voor daklozen

Muziek luisteren is niet alleen leuk, het zelf maken ook! Het verbindt, geeft energie, laat je dansen, doet even vergeten en is goed voor je brein. Samen met Embrace organiseren wij wekelijkse sessies voor cliënten tijdens het project Muzikale Wending. Met jouw steun kunnen musici 20 weken lang op de locaties Wonen Hoogezand, Wonen Bonifatiusplein en Crisisopvang Burgum muziek maken!

Project 4: Uitjes voor jongeren

Tijdens de puberteit ontwikkelen jongeren hun eigen identiteit en is contact met leeftijdsgenoten heel belangrijk. Schoolreisjes, een keer uit eten of naar de bioscoop: veel van de jongeren in onze opvang hebben niet de mogelijkheid om dit te doen. Toch gunnen wij hen ook zulke momenten van plezier.

Wil jij iets anders geven?

Wil jij iets anders doen voor onze cliënten? Neem dan contact op met onze fondsenwerver Cecielle Keizer om jouw ideeën met haar te bespreken. Je kunt haar mailen via c.keizer@wender.nl of bellen op 06-23078597. Of bekijk hier de mogelijkheden om te doneren.