Home Huisdieren bij Vrouwenopvang Groningen

Huisdieren bij Vrouwenopvang Groningen

41% van de slachtoffers van huiselijk geweld met huisdieren stelt hun vlucht gemiddeld een jaar uit omdat ze hun dier niet mee kunnen nemen naar de vrouwenopvang. Het achterlaten van hun dier is geen optie, omdat het huisdier vaak ook slachtoffer is van onveiligheid. Het kan gebruikt worden als dreig- of chantagemiddel, of zelfs zelf het doelwit zijn van mishandeling. Hierdoor blijven slachtoffers, kinderen én hun huisdieren langer in gevaarlijke situaties dan nodig.

Bij Vrouwenopvang Groningen is het sinds 2022 mogelijk om je huisdieren mee te nemen wanneer je vlucht voor huiselijk geweld. Zo hoeft het huisdier geen reden meer te zijn om de vlucht uit te stellen, wat tevens een positieve invloed heeft op het hersteltraject.

Wender werkt hierbij nauw samen met Stichting Mendoo. Door de krachten te bundelen tussen Wender en Mendoo wordt de expertise van beide partijen optimaal ingezet om cliënten te begeleiden in hun herstel.

Aanmelden Vrouwenopvang Groningen

Je kunt je 24 uur per dag, 7 dagen per week aanmelden bij Vrouwenopvang Groningen. Ga hiervoor naar het aanmeldformulier of bel naar: 088 066 3600. Meer informatie over de vrouwenopvang vind je hier.