Home Hulp bij (dreigend) huiselijk geweld

Hulp nodig

Heb je hulp nodig? We staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor jou klaar.

Aanmelden

Aanmelden kan bij ons Aanmeldpunt via onderstaande button.

Let op: Bel bij directe dreiging of gevaar altijd 112 en voor politie: 0900 – 88 44.

Hulp bij (dreigend) huiselijk geweld

Soms voelt het thuis niet meer veilig. Er is of dreigt huiselijk geweld. Er is sprake van spanningen, ruzies of een complexe scheiding. Dan is het nodig om hulp te zoeken. Hoe moeilijk dat soms ook is. Wender helpt jou en eventueel jouw kinderen.

Vrouwenopvang in Drenthe en Groningen

Is het thuis niet langer veilig? Dan kun je terecht in onze vrouwenopvang in Groningen of Drenthe. In een ingericht appartement kun jij, eventueel met kinderen, tot rust komen. Daarna gaan we aan de slag met een plan, zodat jij straks weer veilig en zelfstandig kunt wonen. Het plan gaat uit van jouw krachten en talenten. De methode waarmee we werken is Krachtwerk.

Bij de vrouwenopvang kijken we naar het gehele plaatje: jouw woonsituatie, je financiën en hoe je straks verdergaat. Uiteraard zijn je kinderen daarbij belangrijk. Hoe kun je hen een stabiel en veilig thuis bieden? Wat is daarvoor nodig? En hoe houden zij goed contact met hun vader? Als het veilig kan, betrekken we de vaders namelijk ook in het herstelproces.

Interventie bij Huiselijk Geweld

Met interventie proberen we samen te zorgen dat het thuis weer veilig wordt. Zo kunnen we opname in de vrouwenopvang voorkomen. Dat doen we met Interventie bij Huiselijk Geweld, een kortdurende vorm van thuisbegeleiding.

Veerkracht (aan huis)

Binnen onze vrouwenopvang gebruiken wij de begeleidingsmethodiek Veerkracht. Dit is speciaal voor jonge kinderen en tieners die (tijdelijk) in de vrouwenopvang wonen. Het kan helpen bij de verwerking van trauma’s die huiselijk geweld kunnen achterlaten.

Extra hulp voor kinderen bij huiselijk geweld

Een onveilige thuissituatie kan blijvend diepe sporen achterlaten bij kinderen. Daarom kunnen wij bij interventie extra hulp bieden met Veerkracht aan Huis. Dit is een programma speciaal voor kinderen. Met Veerkracht aan Huis leggen we de basis voor een blijvend veilig thuis. Deze gezinsbegeleiding kan, net als interventie, gewoon thuis plaatsvinden.

Kosten

Heb je vragen over je eigen situatie? Of over de hulp die je kan krijgen en eventuele kosten? Ga dan naar aanmelden.

Aanmelden

Wil je meer weten? Meld je dan aan. Zo voorkom je dat problemen erger worden. Aanmelden of informatie vragen is vrijblijvend en gratis.