Home Hulp voor jongeren en jeugd

Hulp nodig

Heb je hulp nodig? Neem contact op met ons Aanmeldpunt via onderstaand telefoonnummer.

Aanmelden

Voor info over het Aanmeldpunt inclusief aanmeldformulier, klik op onderstaande button.

Aanmelden acute opvang Groningen

Ben je jongere en heb je direct hulp nodig in Groningen? Meld je aan voor acute opvang via onderstaande knop.

Hulp voor jongeren en jeugd

Ben jij een jongere tussen de 18 en 27 jaar en zit alles even flink tegen? Wij helpen je. Bij ons krijg je begeleiding aan huis en/of een veilige woonplek. Zo kun je tot rust komen en werken aan een stabiele toekomst.

Opvang voor jongeren

We hebben verschillende soorten opvangplekken, woongroepen en begeleiding voor jongeren. Onze locaties zijn:

Acute hulplocaties

 1. Hoendiephuis voor jongeren Groningen
  In het Hoendiephuis verblijven jongeren ‘op kamers’. Dat is ondersteuning bij het verblijf voor jongvolwassenen, die dak- of thuisloos zijn of voor wie thuis wonen niet meer mogelijk is.
 2. Huis voor Jongeren Leeuwarden
  In het Huis voor Jongeren in Leeuwarden kun je tijdelijk wonen. Je leert er vaardigheden om zelfstandig te kunnen wonen en leven.
 3. Crisisopvang Burgum, Leek en Emmen
  Heb jij momenteel geen eigen plek? Bij de crisisopvang in Burgum, Leek en Emmen krijg je tijdelijk onderdak. Vanuit daar kijken we hoe jij weer op eigen benen kunt staan.
 4. Nachtopvang Groningen en Leeuwarden
  Leef jij op straat, heb je geen plek voor de nacht en ben je minimaal 18 jaar oud? Dan ben je welkom in de nachtopvang van Groningen en Leeuwarden. Je kunt er slapen, douchen en ontbijten. Ook kunnen we jou van daaruit helpen om het leven weer op de rit te krijgen.

Begeleiding

 • Interventiewerk jongeren
  Zijn er bij jou thuis problemen? Dan kan interventiewerk uitkomst bieden. Wender bemiddelt tussen jou, eventuele huisgenoten en instanties.
 • Krachtwerk
  Met je begeleider maak je afspraken en een plan. Je krijgt een goede steun in de rug, maar uiteindelijk moet je het wel zélf willen en doen. We gaan daarbij uit van jouw krachten en talenten.
 • Veerkracht aan huis
  Met Veerkracht aan Huis krijg jij hulp als je last hebt van spanningen of je onveilig voelt in jouw thuissituatie. Samen werken we aan het verbeteren van de situatie bij jou thuis. Deze hulp is ook voor thuiswonende kinderen en jeugd tot 17 jaar.

Woonlocaties

 • Kamers met Kansen
  Soms is het thuis zo onrustig dat je studie eronder lijdt. Bouw dan aan een nieuwe toekomst via Kamers met Kansen: je krijgt een kamer en begeleiding.
 • InSightOut Jongeren Westerkwartier
  Een eigen huis en begeleiding in een Westerkwartier-gemeente in Groningen. Dat is InSightOut. Hierbij krijg je een jaar thuisbegeleiding, zodat je leert om zelfstandig te wonen.
 • Proefwonen Groningen
  Ben je toe aan een volgende stap? Bijvoorbeeld na een woontraject met begeleiding van Wender? Via proefwonen huur je woonruimte via ons en krijg jij ondersteuning bij zelfstandig wonen.

Aanmelden

Wil je meer weten? Wacht dan niet te lang. Zo voorkom je dat problemen erger worden. Aanmelden of informatie opvragen voor hulp is vrijblijvend en gratis. Afhankelijk van de situatie zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.