Home Hulp voor jongeren en jeugd

Hulp voor jongeren en jeugd

Ben jij een jongere tussen de 18 en 27 jaar en zit alles even flink tegen? Of heb je zelf kinderen, jonger dan 18 jaar (jeugd) en merk je dat ze last hebben van spanningen en dreigende onveiligheid? Dan helpt Wender! Bij Wender krijgen jongeren en jeugd begeleiding aan huis en/of een veilige woonplek. Ze komen weer tot rust en kunnen werken aan een stabiele toekomst.

Voor jongeren

Samen met jou kijken we wat jij nodig hebt. Een fijne plek om te wonen natuurlijk. En verder: school, werk, geld, thuis, je netwerk, sociale contacten, etc. We kijken naar het totale plaatje. Met je begeleider maak je afspraken en een plan. Je krijgt een goede steun in de rug, maar uiteindelijk moet je het wel zélf willen en doen. We gaan daarbij uit van jouw krachten en talenten. Deze manier van begeleiden heet Krachtwerk.

Wender heeft verschillende soorten opvangplekken, woongroepen en begeleiding – specifiek voor jongeren. Onze locaties:

 1. Huis voor Jongeren
  In het Huis voor Jongeren in Leeuwarden kun je tijdelijk wonen. Je leert er vaardigheden om zelfstandig te kunnen wonen en leven.
 2. Crisisopvang
  Heb jij momenteel geen eigen plek? Bij de crisisopvang krijg je tijdelijk onderdak. Vanuit daar kijken we hoe jij weer op eigen benen kunt staan.
 3. Nachtopvang
  Leef jij op straat en heb je geen plek voor de nacht? Dan ben je welkom in de nachtopvang. Je kunt er slapen, douchen en ontbijten. Ook kunnen we jou van daaruit helpen om het leven weer op de rit te krijgen.
 4. Interventiewerk jongeren
  Zijn er bij jou thuis problemen? Dan kan interventiewerk uitkomst bieden. Wender bemiddelt tussen jou, eventuele huisgenoten en instanties.
 5. Kamers met Kansen
  Soms is het thuis zo onrustig dat je studie eronder lijdt. Bouw dan aan een nieuwe toekomst via Kamers met Kansen: je krijgt een kamer en begeleiding.
 6. InSightOut Jongeren Westerkwartier
  Een eigen huis en begeleiding in een Westerkwartier-gemeente in Groningen. Dat is InSightOut. Hierbij krijg je een jaar thuisbegeleiding, zodat je leert om zelfstandig te wonen.
 7. Proefwonen Groningen
  Ben je toe aan een volgende stap? Bijvoorbeeld na een woontraject met begeleiding van Wender? Via proefwonen huur je woonruimte via Wender en krijg jij ondersteuning bij zelfstandig wonen.
 8. De Werkerij
  Via De Werkerij in Leeuwarden kun jij in een fijne omgeving waardevolle leer- en werkervaring opdoen. Je ontdekt waar je talenten liggen en werkt aan een nieuwe toekomst.
 9. Veerkracht aan huis
  Met Veerkracht aan Huis krijg jij hulp als je last hebt van spanningen of je onveilig voelt in jouw thuissituatie. Samen werken we aan het verbeteren van de situatie bij jou thuis.

Voor jeugd

Ook thuiswonende kinderen en jeugd tot 17 jaar bieden we hulp en begeleiding. Dit kan bijvoorbeeld bij jou thuis met de jeugdhulp Veerkracht aan Huis. Met Veerkracht aan Huis geven we hulp aan gezinnen met kind(eren), waarbij sprake is van spanningen of (dreiging van) huiselijk geweld – door bijvoorbeeld ruzies of een moeilijke scheiding. Samen met jouw gezin leggen we de basis voor een veilige thuissituatie.

Veerkracht (aan huis)

Veerkracht aan huis is vergelijkbaar met de begeleidingsmethodiek Veerkracht. Met Veerkracht hebben we al vele jaren ervaring binnen de vrouwenopvang-locaties van Wender. Deze methode is speciaal voor jonge kinderen en tieners die daar (tijdelijk) wonen. Veerkracht helpt bij het verwerken van trauma’s die huiselijk geweldsituaties kunnen achterlaten.

Vrijblijvend aanmelden

Wil je meer weten? Wacht dan niet te lang. Zo voorkom je dat problemen erger worden. Aanmelden of informatie opvragen voor hulp voor jongeren en jeugd is vrijblijvend en kost niets.

Kosten

Afhankelijk van de situatie zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Direct hulp

Heb je nu hulp nodig? We staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor jou klaar.

Ons nummer 088 066 3000 is beperkt bereikbaar. We zijn ook bereikbaar via 0591 64 82 61.