Home Hulp voor jongeren en jeugd

Hulp en opvang voor jongeren en jeugd

Ben jij een jongere tussen de 18 en 27 jaar en zit alles even flink tegen? Of heb je zelf kinderen, jonger dan 18 jaar (jeugd) en merk je dat ze last hebben van spanningen en dreigende onveiligheid? Dan helpt Wender! 

Bij Wender krijgen jongeren en jeugd begeleiding aan huis en/of een veilige woonplek. Ze komen weer tot rust en kunnen werken aan een stabiele toekomst.

Voor jongeren

Samen met jou kijken we wat jij nodig hebt. Een fijne plek om te wonen natuurlijk. En verder: school, werk, geld, thuis, je netwerk, sociale contacten, etc. We kijken naar het totale plaatje. Met je begeleider maak je afspraken en een plan. Je krijgt een goede steun in de rug, maar uiteindelijk moet je het wel zélf willen en doen. We gaan daarbij uit van jouw krachten en talenten. Deze manier van begeleiden heet Krachtwerk.

Meer informatie voor jongeren

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen? Bekijk dan onze pagina Jongeren.

Voor jeugd

Ook thuiswonende kinderen en jeugd tot 17 jaar bieden we hulp en begeleiding. Dit kan bijvoorbeeld bij jou thuis met de jeugdhulp Veerkracht aan Huis. Met Veerkracht aan Huis geven we hulp aan gezinnen met kind(eren), waarbij sprake is van spanningen of (dreiging van) huiselijk geweld – door bijvoorbeeld ruzies of een moeilijke scheiding. Samen met jouw gezin leggen we de basis voor een veilige thuissituatie.

Veerkracht (aan huis)

Veerkracht aan huis is vergelijkbaar met de begeleidingsmethodiek Veerkracht. Met Veerkracht hebben we al vele jaren ervaring binnen de vrouwenopvang-locaties van Wender. Deze methode is speciaal voor jonge kinderen en tieners die daar (tijdelijk) wonen. Veerkracht helpt bij het verwerken van trauma’s die huiselijk geweldsituaties kunnen achterlaten.

Vrijblijvend aanmelden

Wil je meer weten? Wacht dan niet te lang. Zo voorkom je dat problemen erger worden. Aanmelden of informatie opvragen is vrijblijvend en kost niets.

Kosten

Afhankelijk van de situatie zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Direct hulp

Heb je nu hulp nodig? Bel dan ons gratis nummer: 0900 – 118 88 81. We staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor jou klaar.