Home Hulp voor jongeren en jeugd InSightOut Westerkwartier

InSightOut Westerkwartier

Ben je dakloos en tussen de 18 en 27 jaar? En kom je uit de gemeente Westerkwartier in de provincie Groningen? Dan is InSightOut misschien iets voor jou.

Via InSightOut helpt Wender je aan een woning met begeleiding. Je huurt je eigen woning in een Westerkwartier-gemeente. De woning is gekoppeld aan een jaar thuisbegeleiding van Wender. In dat jaar ontdek je wat er bij zelfstandig wonen komt kijken en wat jij nodig hebt om je leven op de rit te krijgen en te houden.

Voor wie?

Voor jongeren die:

  • tussen de 18 en 27 jaar zijn;
  • uit een Westerkwartier-gemeente (Grootegast, Leek, Zuidhorn, Marum) komen en graag in die omgeving willen blijven;
  • geen onderdak hebben of dakloos dreigen te raken;
  • met thuisbegeleiding zelfstandig kunnen wonen.

Waaruit bestaat de hulp?

De eerste stap is: nagaan of een InSightOut-traject en een eigen huurwoning bij je passen. Je hoeft niet per se ervaring met zelfstandig wonen te hebben. Je staat er namelijk niet alleen voor; Wender helpt jou. Jouw begeleider komt op afspraak bij je thuis en ondersteunt je bij alle dagelijkse dingen, zoals geldzaken, huishouden, dagritme, werken/leren, persoonlijke verzorging en administratie. Jullie bespreken samen welke hulp je krijgt en leggen afspraken vast in een persoonlijk plan. Dat plan stellen jullie regelmatig bij.

InSightOut duurt een jaar

Het InSightOut-traject duurt een jaar. In het begin is er veel te regelen en te bespreken. Je begeleider komt zo’n 6 uur per week bij je langs. Omdat jij steeds meer zaken zelf oppakt, bouwen we de begeleiding langzaam af.

Er is ook aandacht voor sociale contacten en het opbouwen van een netwerk. Denk aan vrienden, bekenden, familie en hulpverleners. Als het InSightOut-traject voorbij is, kunnen zij een steuntje in de rug voor jou zijn.

Hoe woon je?

De woning die je huurt, is van woningcorporatie Wold & Waard. Het huurcontract staat op naam van Wender, dus je betaalt de huur aan ons. Gaat alles goed? Dan komt de woning na een jaar op jouw naam te staan!

Aanmelden InSightOut

Spreekt dit je aan? Dan kun jij je 24 uur per dag, 7 dagen per week aanmelden via ons online formulier.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen betaal je woonkosten en kosten voor begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.