Proefwonen

Als je in het verleden bij Wender verbleef, dan kun je bij ons ‘proefwonen’. Je huurt een woning, kamer of appartement via Wender. Een begeleider komt langs om jou te ondersteunen, tot jij klaar bent om helemaal zelfstandig te wonen.

Voor wie is proefwonen?

Proefwonen is voor jongeren en volwassenen. Bijvoorbeeld mensen die doorstromen uit een voorziening van Wender en klaar zijn voor een vervolgstap. Hierbij heb je veel zelfstandigheid, maar hoef je het nog niet helemaal alleen te doen.

Waaruit bestaat de hulp?

Een begeleider komt bij je langs en helpt je met zaken die je lastig vindt. Ook maak je samen met je begeleider een plan. Dit plan is voor iedereen verschillend. Je krijgt begeleiding via de methodiek Krachtwerk. Hierbij staan jouw krachten en talenten centraal.

Hoe woon je?

Via Wender huur je een proefwoning. Je woont er zelfstandig en krijgt een jaar lang thuisbegeleiding. Gaat alles goed? Dan sluiten we het traject af en komt de woning op jouw naam. Je huurt dan helemaal zelf en staat op eigen benen.

Aanmelden voor proefwonen

Je kunt je 24 uur per dag, 7 dagen per week aanmelden voor proefwonen met Wender. Ga hiervoor naar het aanmeldformulier.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor verblijf en begeleiding.
Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Ons nummer 088 066 3000 is beperkt bereikbaar. We zijn ook bereikbaar via 0591 64 82 61.