Proefwonen

Verblijf je binnen een van onze locaties? Dan is proefwonen misschien iets voor jou. Je huurt een woning, kamer of appartement via ons. Een begeleider komt langs om jou te ondersteunen, tot jij klaar bent om helemaal zelfstandig te wonen.

Voor wie is proefwonen?

Proefwonen is voor jongeren en volwassenen. Bijvoorbeeld mensen die doorstromen uit een voorziening van Wender en klaar zijn voor een vervolgstap. Hierbij heb je veel zelfstandigheid, maar hoef je het nog niet helemaal alleen te doen. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Bekijk de voorwaarden op: Woonurgentie Groningen.

Waaruit bestaat de hulp?

Een begeleider komt bij je langs en helpt je met zaken die je lastig vindt. Ook maak je samen met je begeleider een plan. Dit plan is voor iedereen verschillend. Je krijgt begeleiding via de methodiek Krachtwerk. Hierbij staan jouw krachten en talenten centraal.

Hoe woon je?

Via Wender huur je een proefwoning. Je woont er zelfstandig en krijgt een jaar lang thuisbegeleiding. Gaat alles goed? Dan sluiten we het traject af en komt de woning op jouw naam. Je huurt dan helemaal zelf en staat op eigen benen.