Voor jongeren

Ben je tussen de 18 en 27 jaar en loopt het thuis en/of op school niet lekker? Vraag dan hulp aan Wender. Zo kun jij het leven een positieve wending geven.

Werken aan je toekomst kan best lastig zijn. Misschien ben je dakloos? Krijg je geen steun uit je omgeving? Heb je schulden of andere problemen? Bij Wender krijg je begeleiding en een veilige woonplek. Je komt tot rust en krijgt weer regie over je leven.

Locaties voor jongeren

Wender heeft verschillende soorten opvangplekken, woongroepen en begeleiding – specifiek voor jongeren. Onze locaties:

 1. Huis voor Jongeren
  In het Huis voor Jongeren in Leeuwarden kun je tijdelijk wonen. Je leert er vaardigheden om zelfstandig te kunnen wonen en leven.
 2. Crisisopvang
  Heb jij momenteel geen eigen plek? Bij de crisisopvang krijg je tijdelijk onderdak. Vanuit daar kijken we hoe jij weer op eigen benen kunt staan.
 3. Nachtopvang
  Leef jij op straat en heb je geen plek voor de nacht? Dan ben je welkom in de nachtopvang. Je kunt er slapen, douchen en ontbijten. Ook kunnen we jou van daaruit helpen om het leven weer op de rit te krijgen.
 4. Interventiewerk jongeren
  Zijn er bij jou thuis problemen? Dan kan interventiewerk uitkomst bieden. Wender bemiddelt tussen jou, eventuele huisgenoten en instanties.
 5. Kamers met Kansen
  Soms is het thuis zo onrustig dat je studie eronder lijdt. Bouw dan aan een nieuwe toekomst via Kamers met Kansen: je krijgt een kamer en begeleiding.
 6. InSightOut Jongeren Westerkwartier
  Een eigen huis en begeleiding in een Westerkwartier-gemeente in Groningen. Dat is InSightOut. Hierbij krijg je een jaar thuisbegeleiding, zodat je leert om zelfstandig te wonen.
 7. Proefwonen Groningen
  Ben je toe aan een volgende stap? Bijvoorbeeld na een woontraject met begeleiding van Wender? Via proefwonen huur je woonruimte via Wender en krijg jij ondersteuning bij zelfstandig wonen.
 8. De Werkerij
  Via De Werkerij in Leeuwarden kun jij in een fijne omgeving waardevolle leer- en werkervaring opdoen. Je ontdekt waar je talenten liggen en werkt aan een nieuwe toekomst.
 9. Veerkracht aan huis
  Met Veerkracht aan Huis krijg jij hulp als je last hebt van spanningen of je onveilig voelt in jouw thuissituatie. Samen werken we aan het verbeteren van de situatie bij jou thuis.

Wat past bij jou?

Vind je het lastig om in te schatten wat bij jou past?
Bel dan ons gratis nummer: 0900 – 118 88 81.
We staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor jou klaar.