Home Interventie bij huiselijk geweld

Interventie bij huiselijk geweld

Met interventie helpen we gezinnen waar sprake is van spanningen, onveiligheid en (dreigend) huiselijk geweld. Het doel is om samen te zorgen voor een blijvend veilige thuissituatie. Op die manier proberen we opname in de Vrouwenopvang te voorkomen.

De interventiewerkers van Wender hebben – vanuit de Vrouwenopvang in Groningen – jarenlange ervaring met gezinnen in situaties van huiselijk geweld. Jouw gezin wordt gezien als één geheel, één systeem. Daarbij kunnen alle gezinsleden hulp krijgen.

Samen met alle betrokkenen maken we een veiligheidsplan. We maken ongewenste patronen in de relatie inzichtelijk en doorbreken deze waar mogelijk. Hierbij werken we nauw samen met lokale hulporganisaties, die de begeleiding later kunnen overnemen.

Krachtwerk

In onze begeleiding werken we met de methodiek Krachtwerk. Hierbij staan jouw krachten en talenten centraal. Soms is er extra hulp nodig voor kinderen. Dan werken we samen met de begeleider van Veerkracht aan Huis. Ook van Wender.

Aanmelden hulp bij huiselijk geweld

Gezinnen kunnen verwezen worden door WIJ(k)-teams, Veilig Thuis, de huisarts, het ziekenhuis of de politie. Jij kunt jouw gezin ook zelf aanmelden.

Hulp nodig

Heb je hulp nodig? Neem contact op met ons Aanmeldpunt via onderstaand telefoonnummer.

Aanmelden

Voor info over het Aanmeldpunt inclusief aanmeldformulier, klik op onderstaande button.