Home DAC (Dag Activiteiten Centrum)

DAC (Dag Activiteiten Centrum)

Even een kopje koffie, een broodje of gewoon bijkomen van het leven op straat. En als je het prettig vindt: meedoen met de activiteiten die we aanbieden. Elke week kun je kiezen uit koken, schoonmaken, onderhoudswerk doen en (re)creatief bezig zijn. Je zult merken dat het leuk is om samen met anderen aan de slag te gaan.

Voor wie?

DAC Leeuwarden is een ontmoetingsplaats voor mensen zonder dak of thuis, met een minimumleeftijd van18 jaar.

Waaruit bestaat de hulp?

Het DAC is geopend op werkdagen tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Er is plek voor maximaal 50 personen. Bij het DAC kun je je ook aanmelden voor de nachtopvang van Wender. In het gebouw is een gebruiksruimte, waar je op een veilige manier binnenshuis drugs kunt gebruiken. Na een intakegesprek kun je gebruikmaken van deze ruimte. 

Wat doe je bij het DAC?

Het DAC is bedoeld voor mensen die nog niet toe zijn aan dagbesteding bij Skrep. Jij kunt gewoon bij ons binnenlopen. Vind je het leuk? Dan gaan we samen aan de slag met bijvoorbeeld activiteiten, workshops of een spreekuur. Ook al zit je hoofd soms vol en weet je het even niet meer: bij het DAC mag je kleine stapjes zetten. Schuif gewoon eens wat vaker aan, blijf een keertje langer of ga eens mee naar Skrep. Je zult zien dat het fijn is om er even uit te zijn. Bovendien houden we heel goed rekening met wat jij wilt en kunt.

Aanmelden

Je kunt jezelf aanmelden voor het DAC. Je kunt ook bellen met 088 − 066 31 80. Samen met Straathoekwerk Leeuwarden doen we eerst een intake. Wil je meer dan alleen activiteiten? Onderdak voor langere tijd bijvoorbeeld, of gerichte hulp? Dan kan Wender je daarbij helpen. We bespreken graag de mogelijkheden met jou.

Kosten

Een bezoek aan DAC Leeuwarden is gratis. Consumpties zijn tegen betaling verkrijgbaar. Voor diensten als kleding wassen rekenen we een kleine vergoeding.

Adres:

Zuidergrachtswal 15/16
8933 AD Leeuwarden
Telefoon 088 − 066 31 80