Home Hoendiephuis voor jongeren

Hoendiephuis voor jongeren

In het Hoendiephuis verblijven jongeren ‘op kamers’. We bieden ondersteuning bij het verblijf voor jongvolwassenen, die dak- of thuisloos zijn of voor wie thuis wonen niet meer mogelijk is.

Voor wie

Je kunt hier (zelfstandig) verblijven als je tussen de 18 en 27 jaar bent en al over een aantal vaardigheden beschikt, zoals koken en schoonmaken. Het gaat uitsluitend om indicaties vanuit de Wmo. Er zijn 20 plekken, waarvan 9 zelfstandig, 8 niet-zelfstandig en 3 plekken voor acute opvang. Ook als je zelfstandig woont, krijg je dagelijks ondersteuning en begeleiding.

Acute Opvang

Acute opvang is bedoeld voor jongeren van 18 – 23 jaar. Bij deze opvang in het Hoendiephuis krijg je een passend hulpverleningsaanbod. Je werkt gericht aan je toekomst en je gaat het liefst terug naar een thuissituatie, naar school of aan het werk.

De hulp

In het Hoendiephuis krijg je de kans en tijd om zaken op orde te krijgen. Je leert hoe jij jezélf kunt redden. Maar je staat er niet alleen voor! De begeleiders van Wender helpen je met allerlei zaken:

  • schulden aanpakken
  • zoeken naar school of werk
  • psychosociale problemen, etc.

We begeleiden jou aan de hand van de methodiek Krachtwerk. Hierbij staan jouw krachten en talenten centraal. Het doel is dat je straks zonder hulp zelfstandig gaat wonen. Je verblijf duurt zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. Samen met jou zoeken we naar een passende vervolgplek.

Zo woon je

Je hebt een eigen kamer en deelt de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de badkamer en keuken. Je zorgt voor je eigen boodschappen en bent zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken en opruimen van je kamer. Samen met de andere bewoners houd je de gemeenschappelijke ruimtes netjes.

Aanmelden

Aanmelden voor het Hoendiephuis kan tijdens kantooruren telefonisch (088 066 3999) of via het aanmeldformulier. Heb je je gegevens achtergelaten, dan nemen we de eerstvolgende werkdag contact met je op.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en eventuele inkomen zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding kunnen we hier meer over vertellen.

Adres

Hoendiepskade 30a (bezoekadres)
9718 BH Groningen