Home Hoendiephuis voor jongeren

Hoendiephuis voor jongeren

In het Hoendiephuis verblijven jongeren ‘op kamers’. Dat is ondersteuning bij het verblijf voor jongvolwassenen, die dak- of thuisloos zijn of voor wie thuis wonen niet meer mogelijk is.

Voor wie is het Hoendiephuis?

Je kunt hier (zelfstandig) verblijven als je tussen de 18 en 27 jaar bent en al over een aantal vaardigheden beschikt, zoals koken en schoonmaken. Het gaat uitsluitend om indicaties vanuit de WMO. Er zijn 20 plekken, waarvan 9 zelfstandig, 8 niet-zelfstandig en 3 plekken voor acute opvang. Ook als je zelfstandig woont krijg je dagelijks ondersteuning en begeleiding.

Wat is Acute Opvang?

Acute opvang is bedoeld voor jongeren van 18 – 23 jaar. Bij deze opvang in het Hoendiephuis krijg je een passend hulpverleningsaanbod. Je werkt gericht aan je toekomst en je gaat het liefst terug naar een thuissituatie, naar school of aan het werk.

Waaruit bestaat de hulp?

In het Hoendiephuis krijg je de kans en tijd om zaken op orde te krijgen. Je leert hoe jij jezélf kunt redden. Maar je staat er niet alleen voor! De begeleiders van Wender helpen je met allerlei zaken:

  • schulden aanpakken
  • zoeken naar school of werk
  • psychosociale problemen, etc.

We begeleiden jou aan de hand van de methodiek Krachtwerk. Hierbij staan jouw krachten en talenten centraal. Het doel is dat je straks zonder hulp zelfstandig gaat wonen.

Hoe woon je?

Je hebt een eigen kamer en deelt de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de badkamer en keuken. Je zorgt voor je eigen boodschappen en bent zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken en opruimen van je kamer. Samen met de andere bewoners houd je de gemeenschappelijke ruimtes netjes.

Voor je kamer betaal een eigen bijdrage

Je kunt een aantal maanden in het Hoendiephuis verblijven. Je verblijf duurt zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. Samen met jou zoeken we naar een passende vervolgplek. De weg naar zelfstandigheid gaat niet vanzelf. We gaan op zoek naar je talenten en je interesses. Dit zetten we in bij je weg naar zelfstandigheid.

Aanmelden Hoendiephuis

Je kunt je aanmelden via het Aanmeldpunt. Ga hiervoor naar het aanmeldformulier.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en eventuele inkomen zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding kunnen we hier meer over vertellen.

Adres Hoendiephuis

Hoendiepskade 30a (bezoekadres)
9718 BH Groningen