Home Huis voor Jongeren Leeuwarden

Huis voor Jongeren Leeuwarden

Heb jij geen eigen plek of ben je dakloos? Maar wil je wel graag een toekomst voor jezelf opbouwen? Dan kun je in Leeuwarden terecht in het Huis voor Jongeren. Je woont er tijdelijk en leert vaardigheden om zelfstandig te kunnen wonen en leven.

Voor wie is Huis voor Jongeren?

Het Huis voor Jongeren is voor:

  • jongeren tussen de 18 en 27 jaar
  • die actief willen werken aan hun toekomst
  • die (weer) zelfstandig willen wonen en hulp nodig hebben om dat voor elkaar te krijgen
  • jongeren die meerdere problemen hebben en een indicatie voor hulp kunnen krijgen

Bij het verkrijgen van een indicatie kan Wender jou helpen.

Waaruit bestaat de hulp?

Je krijgt begeleiding op basis van de methodiek Krachtwerk, soms aangevuld met Critical Time Intervention (CTI). In de begeleiding staan jouw talenten centraal. Met je begeleider maak je een plan met doelen voor de toekomst. Je doet wat je zelf kunt en krijgt hulp waar nodig. Wender helpt bij het:

  • zoeken en vinden van geschikte woonruimte
  • organiseren van je geldzaken en administratie
  • huishouden en aandacht voor je welzijn/gezondheid
  • vinden van werk, studie of dagbesteding

Je begeleider wijst je ook de weg naar hulpverleners en instanties die kunnen helpen. In overleg worden ook familie, vrienden en andere voor jou belangrijke mensen ingezet. Zo krijg je weer grip op jouw toekomst.

Hoe woon je in het Huis voor Jongeren?

Er is plek voor 22 jongeren. Iedereen heeft een eigen zit-/slaapkamer. De badkamer, keuken en het toilet deel je met medebewoners. Er zijn crisisplekken voor jongeren die dakloos zijn en snel kunnen doorstromen naar een eigen huis of geschikte vervolgwoning. Jongeren maken gemiddeld 3 maanden gebruik van een crisisplek. Langer blijven wonen kan ook. Daarvoor zijn er ‘trainingsplekken’. In een trainingsplek ontdek en leer je wat er allemaal komt kijken bij zelfstandig wonen. De meeste jongeren maken zo’n 10 maanden gebruik van een trainingsplek.

Aanmelden

Je kunt je 24 uur per dag, 7 dagen per week aanmelden voor het Huis voor Jongeren. Ga hiervoor naar het aanmeldformulier.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres Huis voor Jongeren

Huizumerlaan 101
8934 BE Leeuwarden