Home Huis voor Jongeren Leeuwarden

Huis voor Jongeren Leeuwarden

Heb jij geen eigen plek of ben je dakloos? Maar wil je wel graag een toekomst voor jezelf opbouwen? Dan kun je in Leeuwarden terecht in het Huis voor Jongeren. Je woont er tijdelijk en leert vaardigheden om zelfstandig te kunnen wonen en leven.

Voor wie

Het Huis voor Jongeren is voor:

  • jongeren tussen de 18 en 27 jaar;
  • die actief willen werken aan hun toekomst;
  • die (weer) zelfstandig willen wonen en hulp nodig hebben om dat voor elkaar te krijgen;
  • die meerdere problemen hebben en een indicatie voor hulp kunnen krijgen.

De hulp

Je krijgt begeleiding op basis van de methodiek Krachtwerk. In de begeleiding staan jouw talenten centraal. Met je begeleider maak je een plan met doelen voor de toekomst. Je doet wat je zelf kunt en krijgt hulp waar nodig. Wender helpt bij het:

  • Zoeken en vinden van geschikte woonruimte.
  • Organiseren van je geldzaken en administratie.
  • Huishouden en aandacht voor je welzijn/gezondheid.
  • Vinden van werk, studie of dagbesteding.

Je begeleider wijst je ook de weg naar hulpverleners en instanties die kunnen helpen. In overleg worden ook familie, vrienden en andere voor jou belangrijke mensen ingezet. Zo krijg je weer grip op jouw toekomst.

Zo woon je

Er is plek voor 22 jongeren. Iedereen heeft een eigen zit-/slaapkamer. Er zijn negen crisisplekken voor jongeren die dakloos zijn en snel kunnen doorstromen naar een eigen huis of geschikte vervolgwoning. Je deelt een douche en toilet. Het gemiddelde verblijf is drie maanden.

Voor jongeren die langer verblijven hebben we trainingsplekken. Een trainingsplek bestaat uit een eigen studio met keuken, douche en wc. Hier leer je wat er allemaal komt kijken bij een zelfstandige woonplek. Het gemiddelde verblijf is negen maanden na de crisisplek.

Aanmelden

Aanmelden voor het Huis voor Jongeren kan tijdens kantooruren telefonisch (088 066 3999) of via het aanmeldformulier. Heb je je gegevens achtergelaten, dan nemen we de eerstvolgende werkdag contact met je op.

Kosten

Er zijn kosten verbonden aan jouw verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres

Huizumerlaan 101
8934 BE Leeuwarden
Telefoon: 088 – 066 31 00