Home Kamers met Kansen

Kamers met Kansen

Problemen thuis kunnen je flink in de weg staan tijdens je studie. Je komt niet aan leren toe. Misschien blijf je zelfs weg van school. Zonder diploma wordt het lastig om je eigen leven op te bouwen. Bij Kamers met Kansen krijg jij een kamer én begeleiding.

Voor wie

Is jouw thuissituatie zo onrustig dat je studie eronder lijdt? Bijvoorbeeld doordat er thuis veel ruzie is en je daar stress van hebt. Dan kan Wender je verder helpen. Kamers met Kansen is er voor:

  • jongeren tussen 18 en 25 jaar
  • die een mbo-opleiding volgen
  • redelijk zelfstandig en gemotiveerd zijn

De hulp

Wender biedt jou een zelfstandige studio met keuken, douche en toilet in Leeuwarden, Sneek, Heerenveen, Drachten, Dokkum of Emmen. Je krijgt begeleiding van een coach, die twee tot drie uur per week hulp biedt bij allerlei zaken. Bijvoorbeeld: administratie, geldzaken, huishouden, gezondheid, persoonlijke verzorging en een gezonde levensstijl, relaties met anderen en natuurlijk je studie. Jouw coach is vooral een ‘maatje’ en geeft je net dat steuntje in de rug om verstandig om te gaan met wonen, leren en leven.

Is er studiebegeleiding vanuit school? Dan gaat dit gewoon door. Er is regelmatig contact tussen de coach en school. Na ongeveer 1 jaar ben jij er klaar voor om je studie en het leven weer zelfstandig op te pakken.

Lees meer over hulp voor jongeren tussen 18 en 27 jaar.

Zo woon je

Je hebt een eigen studio met keuken, douche en toilet. Wender biedt kamers in Leeuwarden, Sneek, Heerenveen, Drachten, Dokkum en Emmen.

Aanmelden

Meld je aan via de zorgcoördinator van jouw school. Je coach of studieloopbaanbegeleider kan je hierbij helpen.

Wil je meer informatie over Kamers met Kansen? Stuur een e-mail naar:
Christina Nijenhuis: mail c.nijenhuis@wender.nl of bel via: 06 – 532 414 88. (Friesland).
Petra Straatsma: mail p.straatsma@wender.nl of bel via: 06 – 265 284 00. (Friesland).
Manon Hulst: mail m.hulst@wender.nl of bel via: 06 – 118 565 09. (Emmen).

Kosten

Je betaalt zelf de huur van jouw studio. Huurtoeslag is mogelijk. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.