Home Nachtopvang Leeuwarden

Nachtopvang Leeuwarden

Ben jij dakloos en heb je een slaapplek nodig? Wender helpt je. Kom naar de Nachtopvang Leeuwarden. Er is een afdeling voor mannen en vrouwen.

Voor wie is de Nachtopvang Leeuwarden?

De nachtopvang is er voor mensen vanaf ongeveer 25 jaar die dakloos zijn. Voor jongeren zijn er crisisplekken in het Huis voor Jongeren. Als daar geen crisisplek is, kun je natuurlijk terecht in de nachtopvang. Hier zijn in totaal 40 bedden beschikbaar.

Hoe werkt het?

Wil je blijven slapen in Nachtopvang Leeuwarden? Dan is het nodig om een plek te reserveren. Dit kan telefonisch op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur via 088 – 066 31 70. Of kom langs bij de Algemene Opvang Leeuwarden, Nieuweweg 3.

Na je eerste aanmelding volgt zo snel mogelijk een intakegesprek. Daarbij maken we afspraken over huisvesting in de toekomst. We bekijken samen wat je nodig hebt en hoe we jou hierbij kunnen helpen. De nachtopvang is immers een tijdelijke oplossing.

Kosten

Een overnachting kost zo’n € 5,- per nacht. Voor dat bedrag krijg je een slaapplek, (maaltijd)soep met brood en fruit. In de weekenden bieden wij jou een warme maaltijd, koffie/thee, ontbijt en een lunchpakket. Tegen een kleine vergoeding kun je de was doen.

Winterregeling

Als de temperatuur onder nul is, geldt de winterregeling. Dan breiden we het aantal slaapplekken uit naar 52 bedden.

Sleep-inn

Naast de 40 slaapplekken in de nachtopvang, is er ook een Sleep-inn waar 4 mensen kunnen slapen. De Sleep-inn is er voor mensen die wél een slaapplek nodig hebben, maar nog niet toe zijn aan begeleiding. De Sleep-inn opent om 19:00 uur.

Adres Nachtopvang Leeuwarden

Oostergoweg 1 (Wirdumerpoort)
8911 MA Leeuwarden
Telefoon: 088 − 066 31 70