Home Nachtopvang Leeuwarden

Nachtopvang Leeuwarden

Ben jij dakloos en heb je een slaapplek nodig? Wender helpt je. Kom naar de Nachtopvang Leeuwarden. Er is bij de Nachtopvang een afdeling voor mannen en vrouwen.

Voor wie?

De Nachtopvang is er voor mensen vanaf 18 jaar die dakloos zijn. In de Nachtopvang zijn in totaal 40 bedden beschikbaar.

Hoe het werkt

Wil je blijven slapen in de Nachtopvang Leeuwarden? Meld je dan aan via het aanmeldpunt op werkdagen tussen 08:30 en 13:00 uur voor dezelfde nacht. Bel je na 13:00 dan is het helaas niet meer mogelijk om deze nacht te blijven slapen. Wil je overleg met het aanmeldpunt dan zijn ze ook tussen 13:00 en 16:30 uur bereikbaar.

Aanmelden kan via: 088 066 3000.

De Nachtopvang is een tijdelijke oplossing. Na je telefonische aanmelding volgt zo snel mogelijk een intakegesprek met een trajectbegeleider. Na dit gesprek kun je op de afdeling slapen.

Je krijgt op de Nachtopvang een trajectbegeleider toegewezen met wie je een traject gaat uitzetten. Samen maken we afspraken over jouw toekomst waarin wonen centraal staat. We bekijken samen wat je nodig hebt en hoe wij jou daarbij kunnen helpen. Daarnaast zijn er medewerkers wonen en welzijn op de locatie die jou ondersteuning bieden in je traject.

Kosten

Een overnachting kost € 10,- per nacht. Voor dat bedrag krijg je een slaapplek, koffie/thee, maaltijd en ontbijt. Ook hebben we sanitaire voorzieningen en kun je (zonder extra bijdrage) bij ons de was doen.

Winterregeling

Als de temperatuur onder nul is, geldt de winterregeling. Dan breiden we het aantal slaapplekken uit naar 52 bedden.

Voorportaal

Naast de 40 slaapplekken in de Nachtopvang, is er ook een voorportaal waar 4 mensen kunnen slapen. Het voorportaal is er voor mensen die geen intakegesprek hebben gehad, maar wél een slaapplek nodig hebben.

Adres Nachtopvang Leeuwarden

Oostergoweg 1 (Wirdumerpoort)
8911 MA Leeuwarden
Telefoon: 088 − 066 31 70