Home Skrep en W3-traject

Skrep en W3-traject

Ben jij dak- of thuisloos? En wil je overdag graag aan de slag? Of wil je een andere wending aan jouw leven geven en heb je daar hulp bij nodig? Bij Skrep kun je actief bezig gaan.

Voor wie

Skrep biedt activiteiten aan voor mensen uit Leeuwarden die geen dak boven hun hoofd hebben. Activering kan helpen om je beter te voelen. De activiteiten vinden plaats vanuit Algemene Opvang Leeuwarden of de werklocatie.

Wat kun je doen

Bij Skrep bieden we activiteiten aan waarmee je 2,5 uur aan de slag kunt. De taken zijn heel divers. Voorbeelden zijn:

  • Zwerfafval opruimen in Leeuwarden. We lopen steeds een andere route en tijdens festivals houden we het festivalterrein schoon.
  • De wijk Welgelegen in Leeuwarden vrijhouden van onkruid, blad- en zwerfvuil.
  • Werken in de keuken, schoonmaken of kleding sorteren.

W3-traject

Naast Skrep is het ook mogelijk om mee te doen aan het W3-traject: ‘wonen-werken-welzijn’. Bij het W3-traject kun je bijvoorbeeld met de klussenbus op pad. Meedoen aan het W3-project is niet vrijblijvend: we verwachten dat je actief meedoet en onze ondersteuning accepteert.

Het W3-traject is een re-integratietraject voor wanneer je wilt toewerken naar zelfstandigheid op het gebied van wonen, het opbouwen van structuur in je daginvulling gericht naar werk. Wanneer je alles op de rit hebt kunnen we samen met jou kijken naar het realiseren van zelfstandige woonruimte. Ook kijken we samen naar je welzijn: dat het goed met je gaat. Als je hierbij ondersteuning nodig hebt of al ontvangt vinden we het belangrijk dat de samenwerking met andere hulpverlening goed verloopt. Wanneer je een woning hebt ontvang je thuisondersteuning van Wender en/of verslavingszorg.

Aanmelden

Aanmelden kan bij de Algemene Opvang aan de Nieuweweg 3 in Leeuwarden. Daar kun je ook kijken wat voor andere activiteiten we aanbieden. Je kunt je opgeven voor de ochtend en/of de middag voor de activiteit van dat moment. Vind je het nog lastig om een keuze te maken? Dan helpen wij je daarbij.

Kosten

Deelname aan Skrep is gratis. Door een actieve bijdrage te leveren aan je eigen herstel, ontvang je bij verschillende activiteiten eten en/of geld. Bij de Skrep-projecten krijg je een vergoeding per dagdeel. Bij het W3-traject krijg je een dagvergoeding. Je krijgt direct na afloop betaald. We kunnen je hier bij de Algemene Opvang meer over vertellen.

Adres

Nieuweweg 3
8911 LK Leeuwarden
Telefoon: 088 − 066 34 00