Home Skrep

Skrep

Voor wie is Skrep?

Skrep biedt werkzaamheden aan voor mensen uit Leeuwarden die dak- of thuisloos zijn. Wij helpen je op weg naar het leven dat je graag wilt. Wederzijds respect en vertrouwen zijn hierbij erg belangrijk. Doorstromen naar een re-integratietraject is een mogelijkheid, of bijvoorbeeld begeleiding door Wender of een andere instantie. Activering kan je helpen om je beter te voelen.

Wat kun je doen?

Bij Skrep bieden we activiteiten aan waar je 2,5 uur aan de slag gaat. De werkzaamheden zijn heel divers. Voorbeelden zijn:

  • Zwerfvuil opruimen in Leeuwarden. We lopen steeds een andere route en tijdens festivals houden we het festivalterrein schoon.
  • De wijk Welgelegen in Leeuwarden vrijhouden van onkruid, blad en zwerfvuil.
  • Werken in de keuken, schoonmaken, textiel of houtbewerking. Soms in opdracht, maar meestal is het vrij werken.

Aanmelden voor Skrep

Aanmelden voor Skrep kan bij ons Dagactiviteitencentrum (DAC) op de Zuidergrachtswal 15/16 in Leeuwarden. Bij het DAC kun je ook kijken wat voor andere activiteiten we aanbieden.

Bij het DAC kun je je opgeven voor de ochtend en/of de middag voor de activiteit van dat moment. Vind je het nog lastig om een keuze te maken? Dan helpen wij je daarbij.

We beginnen in de ochtend om 09:15 uur en in de middag om 12:45 uur. Soms willen er meer mensen meewerken dan er plaats is. In dat geval is er een loting.

Kosten

Activering bij Skrep is kosteloos. Door een actieve bijdrage te leveren aan je eigen herstel, kun je bij de verschillende activiteiten wel eten en/of geld ontvangen. Wanneer je actief aan een Skrep activiteit meedoet kun je voor een dag deel € 3,- verdienen. Per week mag je 4 keer aan de slag en op de uitkering wordt niet gekort. Je krijgt direct na afloop betaald.

W3-project

Wil je meer? Skrep heeft ook het ‘wonen-werken-welzijn (W3-) project’. Wie meedoet aan het W3-project, krijgt een woning en 3 dagen per week dagbesteding. Zo kun je werken in de natuur (groenvoorziening), op de boerderij en/of met de klussenbus op pad. Verder krijg je thuisondersteuning van Wender en/of verslavingszorg. Meedoen aan het W3-project is niet vrijblijvend − we verwachten dat je actief meedoet en onze begeleiding accepteert.

Naast Skrep is het ook mogelijk om mee te doen aan het ‘wonen-werken-welzijn’ (W3-)traject. Bij het W3-traject kun je bijvoorbeeld werken in de natuur (groenvoorziening), op de boerderij en/of met klussenbus op pad. Meedoen aan het W3-project is niet vrijblijvend − we verwachten dat je actief meedoet en onze ondersteuning accepteert.

Het W3-traject is een re-integratietraject voor wanneer je wilt toewerken naar zelfstandigheid op het gebied van wonen, het opbouwen van structuur in je daginvulling gericht naar werk. Wanneer je alles op de rit hebt kunnen we samen met jou kijken naar het realiseren van zelfstandige woonruimte. Ook kijken we samen naar je welzijn. Heb je hierbij ondersteuning nodig of ontvang je die al? Dan vinden we het belangrijk dat de samenwerking met andere hulpverlening goed verloopt. Als je een woning hebt ontvang je thuisondersteuning van Wender en/of verslavingszorg.

Adres:

Zuidergrachtswal 15/16
8933 AD Leeuwarden
Telefoon: 088 − 066 31 90