Home Skrep en W3-traject

Skrep en W3-traject

Ben jij dak- of thuisloos? En wil je overdag graag aan de slag? Of wil je een andere wending aan jouw leven geven en heb je daar hulp bij nodig? Bij Skrep kun je actief bezig gaan.

Voor wie is Skrep?

Skrep biedt activiteiten vanuit het Dag Activiteiten Centrum (DAC) aan voor mensen uit Leeuwarden die geen dak boven hun hoofd hebben. Activering kan helpen om je beter te voelen.

Wat kun je doen?

Bij Skrep bieden we activiteiten aan waarmee je 2,5 uur aan de slag kunt. De taken zijn heel divers. Voorbeelden zijn:

  • Zwerfafval opruimen in Leeuwarden. We lopen steeds een andere route en tijdens festivals houden we het festivalterrein schoon.
  • De wijk Welgelegen in Leeuwarden vrijhouden van onkruid, blad- en zwerfvuil.
  • Werken in de keuken, schoonmaken, textiel of houtbewerking. Soms in opdracht, maar meestal is het vrij werken.

W3-traject

Naast Skrep is het ook mogelijk om mee te doen aan het W3-traject: ‘wonen-werken-welzijn’. Bij het W3-traject kun je bijvoorbeeld werken in de natuur, op de boerderij en/of met de klussenbus op pad. Meedoen aan het W3-project is niet vrijblijvend: we verwachten dat je actief meedoet en onze ondersteuning accepteert.

Het W3-traject is een re-integratietraject voor wanneer je wilt toewerken naar zelfstandigheid op het gebied van wonen, het opbouwen van structuur in je daginvulling gericht naar werk. Wanneer je alles op de rit hebt kunnen we samen met jou kijken naar het realiseren van zelfstandige woonruimte. Ook kijken we samen naar je welzijn: dat het goed met je gaat. Als je hierbij ondersteuning nodig hebt of al ontvangt vinden we het belangrijk dat de samenwerking met andere hulpverlening goed verloopt. Wanneer je een woning hebt ontvang je thuisondersteuning van Wender en/of verslavingszorg.

Aanmelden

Aanmelden kan bij ons Dagactiviteitencentrum (DAC) op de Zuidergrachtswal 15/16 in Leeuwarden. Bij het DAC kun je ook kijken wat voor andere activiteiten we aanbieden.

Bij het DAC kun je je opgeven voor de ochtend en/of de middag voor de activiteit van dat moment. Vind je het nog lastig om een keuze te maken? Dan helpen wij je daarbij.

We beginnen in de ochtend met om 09:15 uur en in de middag om 12:45 uur. Soms willen er meer mensen meewerken dan er plaats is. In dat geval is er een loting.

Kosten

Het bezoek aan het DAC is gratis. Door een actieve bijdrage te leveren aan je eigen herstel, ontvang je bij verschillende activiteiten eten en/of geld.

Als je meedoet aan een aanschuifactiviteit kun je wat eten en drinken bij het DAC. Bij de Skrep-projecten krijg je een vergoeding per dagdeel. Bij het W3-traject krijg je een dagvergoeding. Je krijgt direct na afloop betaald. We kunnen je hier bij het DAC meer over vertellen.

Adres:

Zuidergrachtswal 15/16
8933 AD Leeuwarden
Telefoon: 088 − 066 31 80