Home Skrep

Skrep

Zet je ‘Skrep’

Ben jij dak- of thuisloos? Maar wil je overdag graag aan de slag? Of wil je een andere wending aan jouw leven geven en heb je daar hulp bij nodig? Skrep is er voor je.

Voor wie is Skrep?

Skrep biedt werkzaamheden aan voor mensen uit Leeuwarden die geen thuis of geen dak boven hun hoofd hebben. Wender helpt je op weg naar het leven dat je graag wilt. Wederzijds respect en vertrouwen zijn hierbij erg belangrijk. Doorstromen naar een re-integratietraject is een mogelijkheid, of bijvoorbeeld begeleiding door Wender of een andere instantie. Maar soms is gewoon lekker bezig zijn al voldoende om je beter te voelen.

Wat kun je doen?

De werkzaamheden zijn heel divers:

  • Huisraad sorteren voor de kringloopwinkel: wat is nog goed en wat kan weg?
  • Zwerfvuil opruimen in Leeuwarden. We lopen steeds een andere route en tijdens festivals houden we het festivalterrein schoon.
  • De wijk Welgelegen in Leeuwarden vrijhouden van onkruid, blad en zwerfvuil.
  • Diverse werkzaamheden, zoals licht productiewerk, schoonmaken, textiel en houtbewerking. Soms in opdracht, maar meestal is het vrij werken.

Aanmelden voor Skrep

Aanmelden kan bij Skrep zelf. Skrep werkt vanuit de Dagopvang van Wender (Zuidergrachtswal 17, Leeuwarden) en de Dagopvang van het Leger des Heils (Tuinen 32, Leeuwarden). Hier hangen ook de werkroosters.

We werken elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Je kunt je voor de ochtend en/of de middag inschrijven voor de activiteit van dat moment. Op het werkrooster – dat zowel in de dagopvang  als de nachtopvang in Leeuwarden hangt – zie je welke activiteit dat is.

Kom op tijd. We beginnen in de ochtend om 09:15 uur en in de middag om 12:45 uur. Soms willen er meer mensen meewerken dan er plaats is. In dat geval is er een loting.

Kosten

Skrep kost niets. Sterker nog: Skrep levert geld op! Want als je meedoet, krijg je € 3,- per dagdeel. Per week mag je 4 keer aan de slag en op de uitkering wordt niet gekort. Je krijgt direct na afloop betaald.

W3-project

Wil je meer? Skrep heeft ook het ‘wonen-werken-welzijn (W3-) project’. Wie meedoet aan het W3-project, krijgt een woning en 3 dagen per week dagbesteding. Zo kun je werken in de natuur (groenvoorziening), op de boerderij en/of met de klussenbus op pad. Verder krijg je thuisondersteuning van Wender en/of verslavingszorg. Meedoen aan het W3-project is niet vrijblijvend − we verwachten dat je actief meedoet en onze begeleiding accepteert.

Adres:

Zuidergrachtswal 17
8933 AE Leeuwarden
Telefoon: 088 − 066 31 90