Home Vrouwenopvang Drenthe

Vrouwenopvang Drenthe

Een veilig en fijn leven. Wij vinden we dat iedereen daar recht op heeft. Helaas is dat niet altijd het geval. In sommige gezinnen speelt bijvoorbeeld huiselijk geweld. Is het bij jou thuis niet meer veilig? Zoek dan tijdelijk opvang bij de Vrouwenopvang Drenthe.

Voor wie

Op een veilige plek in de gemeente Emmen vind je onze opvang voor vrouwen. Hier helpen we vrouwen en kinderen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Via een doorverwijzing van bijvoorbeeld maatschappelijk werk, de politie of Veilig Thuis kom je bij ons terecht. Maar je kunt jezelf ook aanmelden.

De hulp

Nadat je tot rust bent gekomen, gaan we aan de slag met verschillende methodieken. Voor volwassenen is dat de methodiek Krachtwerk en voor kinderen Veerkracht. Samen ontdekken we jouw krachten en mogelijkheden. Van daaruit maken we een plan voor een veilige en stabiele toekomst.

Het doel is dat jij of jouw gezin weer deelneemt aan de maatschappij. Daar komt vaak ook wat regelwerk bij kijken:

  • school en/of opvang voor de kinderen
  • financiën, het vinden van werk
  • hulp op psychisch gebied

Wender helpt jou hierbij. Zijn er kinderen bij betrokken? Dan richten we de hulp – in overleg met jou – ook op het contact met de vader.

Zo woon je

In de opvang heb je een eigen plek met een bed. Je deelt de woonkamer, keuken, douche en toilet en tuin met anderen. Je verzorgt zelf de maaltijden. Eventueel helpen we bij het boodschappen doen, koken, etc. Maar als het kan, doe je het zelf. Overdag kun je naar je werk of eventuele dagbesteding.

Na je verblijf

Heb je een nieuwe, vaste plek gevonden? Dan kun je – als je vlakbij woont – nog 3 maanden thuisbegeleiding van Wender krijgen.

Aanmelden

Heb je vragen over jouw situatie of de hulp die wij bieden? Of wil je je aanmelden? Ga naar het aanmeldformulier. Wij werken niet met een wachtlijst. Als er plek is, kun je direct terecht.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor opvang en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Kantooradres

Zuidlaarderbrink 62-64
7812 GG Emmen
Telefoon: 088 066 3650