Home Vrouwenopvang Groningen

Vrouwenopvang Groningen

Als je door huiselijk geweld niet langer thuis kunt wonen, kun je terecht in onze vrouwenopvang in Groningen. Als er kinderen zijn, kunnen die mee. Ook huisdieren kunnen mee. We hebben 16 crisisplekken voor acute kortere opvang en 22 appartementen voor langere opvang.

Voor wie

De vrouwenopvang van Wender is er voor vrouwen, hun kinderen en huisdieren voor wie het thuis niet meer veilig is.

De hulp

Er is professionele begeleiding voor jou en jouw eventuele kinderen. Samen maken we een stappenplan voor een stabielere toekomst. We kijken daarbij naar het hele plaatje:

  • je woonsituatie
  • financiën
  • hoe je straks verder gaat

Jouw krachten en talenten stellen we centraal. Daarom begeleiden we jou met de methodiek Krachtwerk. Kinderen krijgen hulp via de methodiek Veerkracht. Hoe houden zij op een goede manier contact met hun vader? Ook hierin kunnen we meedenken en begeleiden. Als het mogelijk en veilig is natuurlijk.

Aanvullend kan het behandelteam van Inter-Psy psychische hulp bieden. Bewoners van de vrouwenopvang kunnen een beroep doen op een psycholoog, psychiater of maatschappelijk werker.

Zo woon je

Je krijgt een eigen appartement met keuken en badkamer en er zijn gedeelde ruimtes, zoals een binnentuin en ‘huiskamer’. Voor kleine kinderen is professionele kinderopvang aanwezig: ‘De Kangaroe’. Kinderen van 0 tot 4 jaar vinden hier een veilige plek om te spelen en zich te ontwikkelen.

Na je verblijf

Na je verblijf in de vrouwenopvang kun je eventueel ook ambulante begeleiding of thuisbegeleiding krijgen. Dan word je ondersteund door een begeleider die bij jou thuis komt.

Aanmelden

Je kunt je 24 uur per dag, 7 dagen per week aanmelden bij Vrouwenopvang Groningen. Ga hiervoor naar het aanmeldformulier of bellen naar: 088 066 3600

Huisdieren

Ook huisdieren kunnen mee naar Vrouwenopvang Groningen. Geef bij je aanmelding aan dat je huisdieren hebt en dat je deze graag mee wil nemen. Wender werkt hierbij samen met Stichting Mendoo.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor opvang en begeleiding.
Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres

Piet Fransenlaan 1
9713 WN Groningen
Tel: 088 066 3600