Home Algemene opvang Groningen

Algemene opvang Groningen

Zelfstandig wonen en meedoen aan de maatschappij. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de algemene opvang in Groningen bieden we een tijdelijke woonruimte als je dakloos of thuisloos bent. We helpen je een nieuwe weg te kiezen, zodat jij weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt wonen.

Voor wie

De algemene opvang in Groningen biedt tijdelijke woonruimte aan volwassenen vanaf 23 jaar. We helpen mensen die door omstandigheden (tijdelijk) niet meer zelfstandig kunnen wonen.

De hulp

Het doel van je verblijf is dat jij (weer) zelfstandig gaat wonen. Tijdens je verblijf bekijken we samen welke manier van wonen het beste past bij jou.

Samen met jouw begeleider maak je leerdoelen. Hierin staan jouw talenten en krachten centraal. Deze begeleidingsmethode heet Krachtwerk. Tijdens deze begeleiding breng je in kaart hoe het staat met jouw financiën, mogelijke schulden, eventuele verslaving(en) en andere uitdagingen.

Jouw begeleider helpt je en wijst je zo nodig ook de weg naar andere hulpverleners en instanties. In overleg met jou zoeken we ook contact met familie en vrienden of anderen die belangrijk voor je zijn. Zo creëren we een netwerk dat je – óók na je verblijf – kan helpen om je leven op de rit te houden.

Zo woon je

In de algemene opvang is plek voor 21 bewoners. Je hebt je eigen gemeubileerde kamer. Je deelt toiletten en de keuken. Er wordt verwacht dat je zelf eten kunt maken. Er is 24-uurs begeleiding.

Aanmelden

Aanmelden bij de algemene opvang in Groningen kan tijdens kantooruren telefonisch (088 066 3999) of via het aanmeldformulier. Heb je je gegevens achtergelaten, dan nemen we de eerstvolgende werkdag contact met je op.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor opvang en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres

Van Heemskerckstraat 75
9726 GH Groningen