Home Algemene opvang Leeuwarden

Algemene opvang Leeuwarden

Ben jij toe aan een nieuwe fase? Wil je niet meer op straat en in de nachtopvang verblijven? Dan kun je – samen met Wender – op zoek gaan naar een woonplek die bij je past. De algemene opvang is hiervoor jouw startpunt.

In het opvanghuis in Leeuwarden krijgen volwassenen vanaf 23 jaar tijdelijke woonruimte. We helpen mensen die door omstandigheden (tijdelijk) niet in staat zijn zelfstandig te wonen.

De hulp

Je krijgt begeleiding op basis van de methodiek Krachtwerk, soms aangevuld met Critical Time Intervention (CTI). De begeleiding is erop gericht dat jij (weer) zelfstandig gaat wonen. Samen met jouw begeleider breng je in kaart hoe het staat met jouw financiën, schulden, eventuele verslaving(en) en andere problemen.

Jouw wensen en doelen staan voorop tijdens onze begeleiding. Alle afspraken die we maken, komen in een actieplan. Je werkt actief mee aan de uitvoering van dat plan: je doet zoveel mogelijk zelf en krijgt hulp waar nodig. Jouw begeleider helpt je en wijst je de weg naar hulpverleners en instanties die kunnen helpen. In overleg zoeken we ook contact met familie, vrienden en andere mensen die belangrijk voor jou zijn.

Zo woon je

In de algemene opvang in Leeuwarden heb je een eigen, gemeubileerde zit-/slaapkamer met kookgelegenheid. Deze vorm van opvang past bij je als je voor je eigen maaltijden kunt zorgen. Er is 24-uurs begeleiding aanwezig.

Aanmelden

Aanmelden voor de algemene opvang in Leeuwarden kan tijdens kantooruren telefonisch (088 066 3999) of via het aanmeldformulier. Heb je je gegevens achtergelaten, dan nemen we de eerstvolgende werkdag contact met je op.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor opvang en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres

Nieuweweg 3
8911 LK Leeuwarden
Telefoon: 088 − 066 34 00