Home Basisopvang Groningen

Basisopvang Groningen

Basisopvang Groningen is een maatschappelijke opvangvoorziening voor 18 dak- en thuisloze mensen. Het gaat om een tijdelijke oplossing. Je kunt 24 uur per dag binnen blijven om tot rust te komen. Samen met jou kijken we naar een geschikte plek voor langere tijd.

Voor wie

Je kunt gebruikmaken van de basisopvang als je ouder bent dan 18 jaar en geen intensieve lichamelijke of verpleegkundige hulp nodig hebt. We helpen mensen met uiteenlopende problemen die (tijdelijk) hun leven niet op orde hebben.

De hulp

Onze begeleiding is gericht op het brengen van structuur en veiligheid. Samen met jou zorgen we dat basiszaken op orde zijn. Denk bijvoorbeeld aan financiën en het vinden van een zinvolle dagbesteding. We ondersteunen jou en je netwerk in de zoektocht naar een passende vervolgplek. Soms is dat een meer zelfstandige plek, maar het kan ook een andere opvang- of woonlocatie óf behandelplek zijn.

Zo woon je

Bij Basisopvang Groningen is plek voor 18 personen. In totaal zijn er 11 eenpersoonskamers en 7 bedden op een slaapzaal. Er is 24-uursbegeleiding.

Aanmelden

Ben je dakloos? Neem dan tijdens kantooruren contact op met het Aanmeldpunt. Dit kan telefonisch (088 066 3999) of via het aanmeldformulier. Je wordt gekoppeld aan een interventiewerker en krijgt een gesprek. Zo weten we of we een opvangplek kunnen bieden en welke plek het beste past.

Kosten

Een nacht in de daklozenopvang kost € 5,65 per persoon. Voor dat bedrag krijg je een bed met schoon beddengoed, douche, maaltijden en koffie of thee. Neem contact met ons op als je vragen hebt, dan helpen we je verder!

Winterregeling

Tijdens de wintermaanden hebben we een winterregeling. Dan zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen binnen kunnen slapen.

Adres

Schoolstraat 9
9712 JP Groningen
Telefoon: 088 – 066 38 58