Home Crisisopvang Burgum

Crisisopvang Burgum

Moet jij je huis verlaten? Word je binnenkort dakloos? Crisisopvang Burgum is er voor jou. Er is plaats voor 35 personen. Daarnaast kunnen 8 gezinnen een plek in de aparte gezinsafdeling krijgen. Vanuit daar zoeken we samen met jou naar een passende woonplek.

Voor wie

In Burgum helpt Wender volwassenen en gezinnen die dakloos zijn of dreigen te worden. In de crisisopvang maak je met begeleiding een nieuwe start. De crisisopvang is er voor mensen:

  • die minimaal 18 jaar zijn of waarvan de ouder/voogd minimaal 18 jaar is
  • waarbij geen sprake is van drugs- of alcoholverslaving
  • waarbij geen sprake is van zware psychiatrische problemen
  • die geen intensieve en/of langdurige lichamelijke of verpleegkundige hulp nodig hebben
  • die actief meewerken aan de begeleiding en vervolgoplossingen

De hulp

Uiteindelijk wil je weer zelfstandig wonen. Daarom krijgt iedereen een begeleider, die je bijvoorbeeld helpt bij:

  • het organiseren van geld- en administratiezaken
  • het leggen en onderhouden van sociale contacten
  • het vinden van werk, activering of dagbesteding
  • het vinden van een passende woonplek voor de lange termijn

In de crisisopvang krijg je begeleiding via de methodiek Krachtwerk. Dit houdt in dat je zelf doet waar je goed in bent en hulp krijgt waar nodig. Kinderen en jongeren krijgen hulp met de Veerkracht methodiek. Daarnaast bieden we vanuit Burgum ook de jeugdhulp Veerkracht aan Huis. Wender komt dan bij gezinnen thuis langs, bijvoorbeeld als er sprake is van spanningen en dreigende onveiligheid.

Zo woon je

Voor alleenstaanden of (echt)paren zijn er één- en tweepersoons slaapkamers. Sommige kamers hebben een eigen douche en toilet, andere kamers delen het sanitair. Je maakt gebruik van een gezamenlijke keuken, woonkamer en ruimtes om te ontspannen.

De gezinsafdeling heeft gezinsunits met een eigen woonkamer, keukenblok, slaapkamers en een douche en toilet.

Je verzorgt zelf de maaltijden. Eventueel helpen we bij het boodschappen doen, koken, enzovoort. Maar als het kan, doe je het zelf. Overdag ga je naar je werk of eventuele dagbesteding. Kinderen en jongeren gaan naar school. Verblijf in de crisisopvang is zo kort mogelijk en zo lang als nodig.

Crisisopvang Burgum
Crisisopvang Burgum
Crisisopvang Burgum
Crisisopvang Burgum
Crisisopvang Burgum

Aanmelden

Aanmelden bij Crisisopvang Burgum kan tijdens kantooruren telefonisch (088 066 3999) of via het aanmeldformulier. Heb je je gegevens achtergelaten, dan nemen we de eerstvolgende werkdag contact met je op.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor opvang en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres

Prinses Margrietstraat 63
9251 HB Burgum
Telefoon: 088 – 066 37 00