Home Crisisopvang Emmen

Crisisopvang Emmen

Crisisopvang Emmen

Heb jij geen eigen plek? Of word je binnenkort dakloos? Bij Crisisopvang Emmen vinden volwassenen en gezinnen een tijdelijk thuis. Van daaruit zoeken we samen naar een passende woonplek voor de toekomst, zodat jij jouw leven weer kunt oppakken.

Voor wie is Crisisopvang Emmen?

We zijn er voor mensen bij wie het (tijdelijk) tegenzit. Schulden, werkloosheid, verslavingen, ruzies thuis… er kunnen allerhande dingen spelen. Je kunt bij ons terecht na verwijzing via een professionele instantie, bijvoorbeeld door maatschappelijk werk.

Welke hulp krijg je?

Samen kijken we wat jij nodig hebt om je leven weer op orde te krijgen. Om weer mee te doen aan de maatschappij, je weer veilig te voelen en blij te zijn. Dat gaat niet van de één op de andere dag. Het vergt moed en doorzettingsvermogen, plus het nodige regelwerk:

  • school en/of opvang voor de kinderen
  • contact met thuis
  • financiën en het vinden van werk
  • en eventueel hulp bij psychische problemen

Wender helpt je daarbij. In een tijdsbestek van 3 maanden bedenken we structurele oplossingen, vaak samen met de verwijzende instantie die het na 3 maanden van ons overneemt. Je wilt stevig in de samenleving terugkeren, een wending/ommekeer maken. Daarom werken we met de begeleidingsmethodiek Krachtwerk. Hierbij staan jouw krachten en talenten centraal. Zijn er kinderen of jongeren bij betrokken? Dan krijgen zij hulp met de Veerkracht methodiek.

Hoe woon je?

Voor alleenstaanden of (echt)paren zijn er één- en tweepersoons slaapkamers. Sommige kamers hebben een eigen douche en toilet, andere kamers delen het sanitair. Je maakt gebruik van een gezamenlijke keuken, woonkamer en ruimtes om te ontspannen. De gezinsafdeling heeft gezinsunits met een eigen woonkamer, keukenblok, slaapkamers en een douche en toilet.

Maaltijden verzorg je zelf, eventueel helpen we je bij het boodschappen doen of koken. Overdag ga je naar je werk of eventuele dagbesteding. Kinderen en jongeren gaan naar school. Verblijf in de crisisopvang is zo kort mogelijk en zo lang als nodig.

Aanmelden

Je kunt je 24 uur per dag, 7 dagen per week aanmelden bij Crisisopvang Emmen. Ga hiervoor naar het aanmeldformulier.

Heb je direct hulp nodig?

Bel rechtstreeks naar Crisisopvang Emmen, telefoon: 0591 − 64 82 61.
Als er plaats is, kun je meteen terecht.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor opvang en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

[Locatiekaartje plaatsen]

Adres:

Hesselterbrink 452
7812 EL Emmen
Telefoon: 0591 − 64 82 61

Wender is er voor jou:

  • crisisopvang