Home Crisisopvang Emmen

Crisisopvang Emmen

Heb jij geen eigen plek? Of word je binnenkort dakloos? Bij Crisisopvang Emmen vinden volwassenen en gezinnen een tijdelijk thuis. Van daaruit zoeken we samen naar een passende woonplek voor de toekomst, zodat jij jouw leven weer kunt oppakken.

Voor wie is Crisisopvang Emmen?

We zijn er voor mensen bij wie het (tijdelijk) tegenzit. Denk aan schulden, werkloosheid, verslavingen of ruzies thuis. Er kunnen allerlei dingen spelen. Je kunt bij ons terecht na verwijzing via een professionele instantie, bijvoorbeeld door maatschappelijk werk. Ook bieden we op deze locatie beschermd wonen.

Welke hulp krijg je?

Samen kijken we wat jij nodig hebt om je leven weer op orde te krijgen. Om weer mee te doen aan de maatschappij, je weer veilig te voelen en blij te zijn. Dat gaat niet van de één op de andere dag. Het vergt moed en doorzettingsvermogen, plus het nodige regelwerk:

  • school en/of opvang voor de kinderen;
  • contact met thuis;
  • financiën en het vinden van werk;
  • en eventueel hulp bij psychische problemen.

Wender helpt je daarbij. In een tijdsbestek van drie maanden bedenken we structurele oplossingen, vaak samen met de verwijzende instantie die het na drie maanden van ons overneemt. Je wilt stevig in de samenleving terugkeren, een wending/ommekeer maken. Daarom werken we met de begeleidingsmethodiek Krachtwerk. Hierbij staan jouw krachten en talenten centraal.

Hoe woon je?

De crisisopvang bestaat uit eenpersoonskamers met mogelijkheid tot uitbreiding van tweepersoons kamers. Je deelt een douche en toilet. Je maakt gebruik van een gezamenlijke keuken, woonkamer en ruimtes om te ontspannen.

Maaltijden verzorg je zelf, eventueel helpen we je bij het boodschappen doen of koken. Overdag ga je naar je werk of eventuele dagbesteding. Kinderen en jongeren gaan naar school. Verblijf in de crisisopvang is zo kort mogelijk en zo lang als nodig.

Aanmelden

Je kunt je 24 uur per dag, 7 dagen per week aanmelden bij Crisisopvang Emmen. Ga hiervoor naar het aanmeldformulier.

Heb je direct hulp nodig?

Bel rechtstreeks naar receptie van Emmen via 088 – 0663650. Als er plaats is, kun je meteen terecht.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor opvang en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres:

Zuidlaarderbrink 73
7812 GB Emmen
Telefoon: 088 – 066 3650