Home Samenwonen in het Damsterdiephuis

Samenwonen in het Damsterdiephuis

Het Damsterdiephuis is een kleinschalige beschermd wonen locatie in Groningen. Deze locatie past bij je als je eventuele verslavingen onder controle hebt en het prettig vindt om samen met andere mensen in een huis te wonen.

Voor wie is het Damsterdiephuis?

Wender begeleidt hier mensen die graag aan hun zelfstandigheid willen werken en wat hulp kunnen gebruiken bij het organiseren van het huishouden.

Waaruit bestaat de hulp?

In het Damsterdiephuis krijg je ondersteuning en begeleiding bij wonen.

Onze begeleiders helpen je zélf ontdekken wat er nodig is voor een stabiel leven. Jullie maken hiervoor samen een plan. Tijdens je beschermd wonen verblijf ga je actief met dit plan aan de slag. We begeleiden je via de methodiek Krachtwerk. Hierbij staan jouw krachten en talenten centraal.

We helpen bijvoorbeeld bij:

  • het huishouden
  • gezonde voeding
  • persoonlijke verzorging
  • het op orde brengen en houden van je financiën
  • het stabiel houden van een mogelijke (alcohol)verslaving
  • het maken of bijhouden van sociale contacten

7 dagen per week zijn er overdag woonbegeleiders aanwezig. De begeleiding onderhoudt contacten met onder meer Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en Lentis. Maar ook met de gemeente Groningen, de Gemeentelijke Kredietbank (GKB), etc.

Hoe woon je?

In het Damsterdiephuis woon je in een gemeubileerde kamer met kookgelegenheid. Jouw kamer biedt je de mogelijkheid om zoveel mogelijk zelfstandig te wonen.

Aanmelden

Je kunt je 24 uur per dag, 7 dagen per week aanmelden bij het Damsterdiephuis. Ga hiervoor naar het aanmeldformulier.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres:

Damsterdiep 134
9713 EM Groningen

Wender is er voor jou:

  • beschermd wonen