Home Hoendiephuis voor jongeren

Hoendiephuis voor jongeren

In het Hoendiephuis wonen jongeren ‘op kamers’. Dat is begeleid wonen voor jongvolwassenen, die dak- of thuisloos zijn of voor wie thuis wonen niet meer mogelijk is.

Voor wie is het Hoendiephuis?

Je kunt hier zelfstandig wonen als je tussen de 18 en 27 jaar bent en al over een aantal vaardigheden beschikt, zoals koken en schoonmaken. Er zijn 18 plekken, waarvan 7 zelfstandig. Ook als je zelfstandig woont krijg je dagelijks ondersteuning en begeleiding.

Waaruit bestaat de hulp?

In het Hoendiephuis krijg je de kans en tijd om zaken op orde te krijgen. Je leert hoe jij jezélf kunt redden. Maar je staat er niet alleen voor! De begeleiders van Wender helpen je met allerlei zaken:

  • schulden aanpakken
  • zoeken naar school of werk
  • psychosociale problemen, etc.

We begeleiden jou aan de hand van de methodiek Krachtwerk. Hierbij staan jouw krachten en talenten centraal. Het doel is dat je straks zonder hulp zelfstandig gaat wonen.

Hoe woon je?

Je hebt een eigen kamer en deelt de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de badkamer en keuken. Je zorgt voor je eigen boodschappen en bent zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken en opruimen van je kamer. Samen met de andere bewoners houd je de gemeenschappelijke ruimtes netjes.

Voor je kamer betaal je huur, waarbij huurtoeslag mogelijk is.

Je kunt maximaal 1 jaar in het Hoendiephuis wonen. Soms is dat korter en stroom je uit naar een eigen woning, eventueel met ondersteuning aan huis. Bij Wender kun je ook ‘proefwonen’. Samen kiezen we wat het beste bij jou past. De weg naar zelfstandigheid gaat niet vanzelf, maar je bent een doorzetter. Het komt vast goed!

Aanmelden

Je kunt je 24 uur per dag, 7 dagen per week aanmelden bij het Hoendiephuis. Ga hiervoor naar het aanmeldformulier.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en eventuele inkomen zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres:

Hoendiepskade 30a
9718 BH Groningen

Wender is er voor jou:

  • begeleid wonen jongvolwassenen
  • huis voor jongeren