Home Kamers met Kansen

Kamers met Kansen

Problemen thuis kunnen je flink in de weg staan tijdens je studie. Je komt niet aan leren toe. Misschien blijf je zelfs weg van school. Zonder diploma wordt het lastig om je eigen leven op te bouwen. Bij Kamers met Kansen krijg jij een kamer én begeleiding.

Voor wie?

Is jouw thuissituatie zo onrustig dat je studie eronder lijdt? Bijvoorbeeld doordat er veel ruzie is of omdat je problemen in je vriendenkring hebt? Dan helpt Wender je verder. Kamers met Kansen is er voor:

  • jongeren tussen 18 en 25 jaar
  • die naar school gaan of studeren
  • redelijk zelfstandig en gemotiveerd zijn

Waaruit bestaat de hulp?

Wender biedt jou een zelfstandige kamer met keuken, douche en toilet in een van onze woningen in Leeuwarden, Sneek, Heerenveen of Drachten. Je krijgt begeleiding van een coach, die als vrijwilliger twee tot drie uur per week hulp biedt bij allerlei zaken. Zoals: administratie, geldzaken, huishouden, gezondheid, persoonlijke verzorging en een gezonde levensstijl, relaties met anderen en natuurlijk je studie. Jouw coach is vooral een ‘maatje’ en geeft je net dat steuntje in de rug om verstandig om te gaan met wonen, leren en leven.

Is er studiebegeleiding vanuit school? Dan gaat dit gewoon door. Er is regelmatig contact tussen de coach/vrijwilliger en school. Na gemiddeld 1,5 jaar ben jij er klaar voor om je studie en het leven weer zelfstandig op te pakken.

Hoe woon je?

Je hebt een eigen zit-/slaapkamer met keuken, douche en toilet. Wender biedt kamers in Leeuwarden, Sneek, Heerenveen en Drachten.

Aanmelden

Meld je via je coach of studieloopbaanbegeleider aan voor Kamers met Kansen. Dit doe je via de zorgcoördinator van jouw school.

Wil je meer informatie over Kamers met Kansen? Stuur een e-mail naar Grietje de Vries: g.devries@wender.nl, of bel: 06 – 17 10 18 03.

Kosten

Je betaalt zelf de huur van jouw kamer. Huurtoeslag is mogelijk. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Wender is er voor jou:

  • zelfstandig wonen met coach