Home Lauwershuis

Lauwershuis

In het Lauwershuis in de stad Groningen zijn 14 plekken beschikbaar voor mensen die tijdelijk onderdak nodig hebben. In het Lauwershuis heb je een eigen woonplek en krijg je begeleiding van Wender.

Voor wie is het Lauwershuis?

Het Lauwershuis is voor mensen die tijdelijk hun huis moeten verlaten of voor een korte periode onderdak nodig hebben en zichzelf weten te redden.

Waaruit bestaat de hulp?

Je krijgt ambulante begeleiding om jouw toekomst weer op te bouwen. De hulp richt zich op het ondersteunen en begeleiden op de onderstaande levensgebieden:

  • wonen
  • financiën
  • zinvolle dagbesteding
  • gezondheid

Met onze begeleiding bouw jij een stabiel leven op, zodat je uiteindelijk geen hulp meer nodig hebt. Samen met jou maken we een actieplan en bekijken we welke ondersteuning jij nodig hebt om uiteindelijk je eigen woonruimte te vinden en jouw plek in de samenleving. Het is tijd voor een nieuwe wending!

Wender werkt met de methodieken Krachtwerk. Hierbij staan jouw talenten, krachten en drijfveren centraal.

Hoe woon je?

Je hebt een eigen woonruimte en deelt het sanitair en de keuken met vier of vijf andere bewoners in een gezamenlijke gang. Ook is er een gezamenlijke was- en droogruimte.

Aanmelden

Het Lauwershuis is onderdeel van onze Maatschappelijke Opvang in Groningen. Aanmelden bij het Lauwershuis kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via ons aanmeldpunt.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres:

Schuitemakersstraat 9
9711 HW Groningen