Home Lauwershuis

Lauwershuis

In het Lauwershuis in de stad Groningen zijn 14 plekken beschikbaar voor mensen die uitstromen na detentie en ondersteuning nodig hebben. In het Lauwershuis heb je een eigen woonplek en krijg je begeleiding van Wender.

Voor wie is het Lauwershuis?

Het Lauwershuis is voor mensen met een passende forensische indicatie.

Waaruit bestaat de hulp?

Met onze begeleiding bieden we rust, structuur en toekomst. Het doel is dat jij niet (opnieuw) in aanraking komt met politie of justitie. De hulp richt zich op het ondersteunen en begeleiden op alle levensgebieden:

  • financiën
  • Daginvulling
  • gezondheid
  • eventuele verslavingen

Met onze begeleiding bouw jij een stabiel leven op, zodat je uiteindelijk geen hulp meer nodig hebt. Samen met jou maken we een actieplan, waarin staat welke hulp, zorg en ondersteuning nodig is. Zo krijg je hulp bij het wonen en het regelen van allerlei zaken. Denk aan het vinden van een eigen huis en jouw plek in de samenleving. Het is tijd voor een nieuwe wending!

Wender werkt binnen het Lauwershuis met de methodieken Critical Time Intervention (CTI) en Krachtwerk. Hierbij staan jouw krachten en talenten centraal.

Hoe woon je?

Je hebt een eigen woonruimte met een gemeenschappelijke keuken en gedeeld sanitair. Er is een gezamenlijke was- en droogruimte.

Aanmelden

Verwijzing loopt via reclasseringsorganisaties. Aanmelden bij het Lauwershuis kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via ons aanmeldformulier.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres:

Schuitemakersstraat 9
9711 HW Groningen

Wender is er voor jou:

  • forensische zorg