Home Sociaal Pension Hoekstersingel

Sociaal Pension Hoekstersingel

Sociaal Pension Hoekstersingel in Leeuwarden is een woonvoorziening voor 24 dak- en thuisloze mensen. Bij Wender vind je rust en structuur, bijvoorbeeld als jij door psychiatrische problemen niet zelfstandig kunt wonen.

Voor wie?

Sociaal Pension Hoekstersingel is voor mensen die:

  • 23 jaar of ouder zijn en dak- of thuisloos zijn
  • door psychische problemen behoefte hebben aan rust, veiligheid en structuur
  • een geldige indicatie/beschikking hebben vanuit de Wmo (beschermd wonen), Wlz of justitiegelden.

Wender kan jou helpen bij het verkrijgen van de juiste indicatie.

Waaruit bestaat de hulp?

Je krijgt begeleiding via de methodiek Krachtwerk. Samen met je begeleider praat je over wat jouw krachten en talenten zijn. En ook wat je graag wilt bereiken in het leven. Dit leg je samen met je begeleider vast in een actieplan.

In Sociaal Pension Hoekstersingel begeleiden wij jou bij dagelijkse zaken, zoals:

  • het huishouden
  • geldzaken en post
  • het opbouwen van sociale contacten
  • gezondheidszaken
  • het zoeken van passende dagbesteding

Je doet wat je zelf kunt en krijgt hulp van Wender of anderen. Bijvoorbeeld familie, vrienden en kennissen, maar ook instanties als woningcorporaties, gemeente, GGZ, verslavingszorg, etc.

Je kunt tijdelijk in het pension wonen en doorstromen naar een eigen woning, eventueel met woonondersteuning, maar langere tijd in het pension wonen kan ook.

Hoe woon je?

Je hebt een gezellige zit-/slaapkamer met keukenblok, douche en toilet. Je kunt gebruikmaken van de gezamenlijke keuken, activiteitenruimte en was- en droogruimte.

Aanmelden

Je kunt je 24 uur per dag, 7 dagen per week aanmelden voor Sociaal Pension Hoekstersingel. Ga hiervoor naar het aanmeldformulier.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres

Hoekstersingel 51-53
8922 AM Leeuwarden
Telefoon: 088 – 066 32 00