Home Wonen Damsterdiep

Wonen Damsterdiep

Wonen Damsterdiep is een kleinschalige beschermd wonen locatie in Groningen. Deze locatie past bij je als je eventuele verslavingen onder controle hebt en het prettig vindt om samen met andere mensen in een huis te wonen.

Voor wie is Wonen Damsterdiep?

Wender begeleidt hier mensen die graag aan hun zelfstandigheid willen werken en wat hulp kunnen gebruiken bij het organiseren van het huishouden.

Waaruit bestaat de hulp?

In Wonen Damsterdiep krijg je ondersteuning en begeleiding bij wonen.

Onze begeleiders helpen je zélf ontdekken wat er nodig is voor een stabiel leven. Jullie maken hiervoor samen een plan. Tijdens je beschermd wonen verblijf ga je actief met dit plan aan de slag. We begeleiden je via de methodiek Krachtwerk. Hierbij staan jouw krachten en talenten centraal.

We helpen bijvoorbeeld bij:

  • gezonde voeding
  • persoonlijke verzorging
  • het op orde houden van je leefomgeving
  • het op orde brengen en houden van financiële zaken
  • het stabiel houden van een mogelijke (alcohol)verslaving(en)
  • het maken of bijhouden van sociale contacten

7 dagen per week zijn er overdag woonbegeleiders aanwezig. De begeleiding heeft contact met onder meer Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) en Lentis. Maar ook met de gemeente Groningen en de Gemeentelijke Kredietbank (GKB).

Hoe woon je?

In Wonen Damsterdiep woon je in een kamer met meubels en met een plek om te koken. Jouw kamer biedt je de mogelijkheid om zoveel mogelijk zelfstandig te wonen.

Aanmelden

Je kunt je 24 uur per dag, 7 dagen per week aanmelden bij Wonen Damsterdiep. Ga hiervoor naar het aanmeldformulier.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hierover meer vertellen.

Adres:

Damsterdiep 134
9713 EM Groningen