Home Wonen Ekselerbrink

Wonen Ekselerbrink

Een stabiel en zelfstandig leven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kun jij hierbij wel wat zorg en begeleiding gebruiken? Dan helpen wij je. Bij Wonen Ekselerbrink bieden wij forensische opvang. Dit zijn tijdelijke woonvormen, waarbij we je helpen om straks weer zelfstandig te wonen.

Voor wie

In Emmen helpen we mensen met een forensische indicatie. Wij bieden je structuur, zorg en begeleiding. Zo werken we samen aan een stabiel en zelfstandig leven, zodat je bijvoorbeeld niet (opnieuw) in aanraking komt met politie of justitie. Jij bent klaar voor een nieuwe wending en verdient een eigen plek in de maatschappij. Wij helpen je daarbij.

De hulp

Bij forensisch wonen krijg jij een eigen begeleider. Samen maken we een plan. Daarin staat welke hulp en begeleiding jij krijgt. Zoals:

  • organiseren van geldzaken en administratie
  • huishouden en boodschappen doen
  • goed voor jezelf zorgen, sociale contacten leggen
  • maken en bewaken van afspraken
  • omgaan met bijvoorbeeld verslaving of psychiatrische problemen
  • vinden van werk en/of dagbesteding
  • zoeken van een geschikte vervolgwoning

In de begeleiding bij forensisch wonen staan jouw krachten en talenten centraal. Je doet wat je kunt en krijgt hulp bij lastige zaken. De methodiek die wij gebruiken heet Krachtwerk.

Zo woon je

In Emmen zijn overdag medewerkers aanwezig en ’s nachts een portier. Er is dus altijd iemand bij wie jij terecht kunt. Je woont in een appartement met eigen slaapkamer, woonkamer, keuken, douche en toilet. Soms deel je dit met een ander. Je verzorgt zelf de maaltijden. Eventueel helpen we bij het boodschappen doen, koken, etc. Maar als het kan, doe je het zelf. Overdag ga je naar je werk of eventuele dagbesteding.

Aanmelden

Wil je gebruik maken van forensisch wonen? Een verwijzing loopt via Stichting De Toegang of de reclassering.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres

Ekselerbrink 63
7812 VT Emmen
Telefoon: 088 066 3650