Home Wonen Hoekstraat

Wonen Hoekstraat

Wonen Hoekstraat is een woonvoorziening voor maximaal 6 volwassen personen. Heb jij te maken met psychische problemen? Heb je last gehad van verslavingen? Dan heb jij mogelijk baat bij begeleiding en ondersteuning op maat. Bij Wonen Hoekstraat kun jij die krijgen.

Voor wie

Wonen Hoekstraat past bij je als je eventuele verslavingen onder controle hebt en je jezelf al redelijk kunt redden. Harddrugs zijn niet toegestaan. Je mag dagbesteding hebben, maar dit hoeft niet. Het is belangrijk dat je het prettig vindt om samen met andere mensen samen in een huis te wonen.

De hulp

Je krijgt minimaal 1 keer per week begeleiding bij hulpvragen. Dit doen we via de methodiek Krachtwerk. Hierbij staan jouw krachten en talenten centraal. We bieden begeleiding bij zaken als:

  • gezonde voeding
  • persoonlijke verzorging
  • het op orde houden van je leefomgeving
  • het op orde brengen en houden van financiële zaken
  • het stabiel houden van mogelijke (alcohol)verslaving(en)
  • het maken of bijhouden van sociale contacten

Verder is de begeleiding beperkt, want de meeste dingen regelen jij en je medebewoners gewoon zelf.

Daarnaast hebben de begeleiders contact met o.a. Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) en Lentis. Maar ook met de gemeente Groningen en de Gemeentelijke Kredietbank (GKB).

Zo woon je

In Wonen Hoekstraat beschik je over een ruime kamer met meubels. De badkamer en het toilet deel je met een medebewoner. Er is een gezamenlijke keuken, eet- en woonkamer en binnentuin.

Aanmelden

Aanmelden bij Wonen Hoekstraat kan tijdens kantooruren telefonisch (088 066 3999) of via het aanmeldformulier. Heb je je gegevens achtergelaten, dan nemen we de eerstvolgende werkdag contact met je op.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres

Hoekstraat 38
9712 AP Groningen