Home Wonen Prinsenstraat

Wonen Prinsenstraat

Wonen Prinsenstraat biedt begeleid wonen voor 6 volwassen personen. Heb jij te maken met psychische problemen? Heb je last gehad van verslavingen? Dan kan de begeleiding en ondersteuning op Wonen Prinsenstraat bij jou passen.

Voor wie is Wonen Prinsenstraat?

Wonen Prinsenstraat is past bij je als je mogelijke verslavingen onder controle hebt en jezelf aardig kunt redden. Harddrugs zijn niet toegestaan. Je mag dagbesteding hebben, maar dat hoeft niet. Wel is het belangrijk dat je het prettig vindt om met andere mensen samen in een huis te wonen.

Waaruit bestaat de hulp?

Je krijgt minimaal 1 keer per week begeleiding bij hulpvragen die je hebt. We begeleiden je volgens de methodiek Krachtwerk. Bij Krachtwerk staan jouw krachten en talenten centraal.

We begeleiden je bij:

  • gezonde voeding
  • persoonlijke verzorging
  • het op orde houden van je leefomgeving
  • het op orde brengen en houden van financiële zaken
  • het stabiel houden van mogelijke (alcohol)verslaving(en)
  • het maken of bijhouden van sociale contacten

Overdag zijn er woonbegeleiders aanwezig. Daarnaast kun je op andere momenten ook een beroep doen op onze begeleiders. De begeleiders van Wender hebben contacten met o.a. Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) en Lentis. Maar ook met de gemeente Groningen, de Gemeentelijke Kredietbank (GKB), etc.

Hoe woon je?

Op Wonen Prinsenstraat heb je een eigen kamer en deel je de badkamer en het toilet met een medebewoner. Er is een gezamenlijke keuken, eet- en woonkamer en een binnentuin.

Aanmelden

Je kunt je 24 uur per dag, 7 dagen per week aanmelden voor begeleid Wonen Prinsenstraat. Ga hiervoor naar het aanmeldformulier.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres:

Prinsenstraat 19
9711 CL Groningen