Home Wonen Prinsenstraat

Wonen Prinsenstraat

Wonen Prinsenstraat biedt begeleid wonen voor 6 volwassen personen. Heb jij te maken met psychische problemen? Heb je last gehad van verslavingen? Dan kan de begeleiding en ondersteuning op Wonen Prinsenstraat bij jou passen.

Voor wie

Wonen Prinsenstraat is past bij je als je mogelijke verslavingen onder controle hebt en jezelf aardig kunt redden. Harddrugs zijn niet toegestaan. Je mag dagbesteding hebben, maar dat hoeft niet. Wel is het belangrijk dat je het prettig vindt om met andere mensen samen in een huis te wonen.

De hulp

Je krijgt minimaal 1 keer per week begeleiding bij hulpvragen die je hebt. We begeleiden je volgens de methodiek Krachtwerk. Bij Krachtwerk staan jouw krachten en talenten centraal.

We begeleiden je onder meer bij:

  • gezonde voeding
  • persoonlijke verzorging
  • het op orde houden van je leefomgeving
  • het op orde brengen en houden van financiële zaken
  • het stabiel houden van mogelijke (alcohol)verslaving(en)
  • het maken of bijhouden van sociale contacten

Overdag zijn er woonbegeleiders aanwezig. Daarnaast kun je op andere momenten ook een beroep doen op onze begeleiders. De begeleiders van Wender hebben contacten met o.a. Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) en Lentis. Maar ook met de gemeente Groningen, de Gemeentelijke Kredietbank (GKB), etc.

Zo woon je

Op Wonen Prinsenstraat heb je een eigen kamer en deel je de badkamer en het toilet met een medebewoner. Er is een gezamenlijke keuken, eet- en woonkamer en een binnentuin.

Aanmelden

Aanmelden voor begeleid Wonen Prinsenstraat kan tijdens kantooruren telefonisch (088 066 3999) of via het aanmeldformulier. Heb je je gegevens achtergelaten, dan nemen we de eerstvolgende werkdag contact met je op.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres

Prinsenstraat 19
9711 CL Groningen