Home Wonen Sneek

Wonen Sneek

Wonen Sneek is een woonvoorziening voor 24 dak- en thuisloze mensen met psychiatrische en/of verslavingsproblematiek die met 24-uurs begeleiding zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Wender helpt je hier bij het dagelijks leven; zo veel of zo weinig als nodig.

Uiteindelijk kun je straks misschien op jezelf wonen – mét of zonder begeleiding van Wender. Of uitstromen naar een andere woonvoorziening. Voor langere tijd in Wonen Sneek wonen kan ook.

Voor wie

Wonen Sneek is een geschikte woonvorm voor mensen die:

  • 23 jaar of ouder en dak- of thuisloos zijn
  • met begeleiding redelijk zelfstandig kunnen wonen
  • actief meewerken aan de begeleiding
  • in het bezit zijn van een geldige indicatie (hier helpen wij jou bij)

De hulp

Je krijgt begeleiding bij het dagelijks leven, zoals het huishouden doen en leren omgaan met geld. Maar ook bij het opbouwen van een sociaal netwerk en passende dagbesteding. Samen met jouw begeleider maak je een krachteninventarisatie, op basis van Krachtwerk, en een actieplan. Hierin staat wat jouw sterke kanten zijn en aan welke punten je wilt werken. Dit is de basis voor de begeleiding en het werken aan jouw herstel. Wat je zelf kunt, doe je zelf. Wender wijst je eventueel ook de weg naar hulpverleners en instanties die je verder kunnen helpen. In overleg worden ook familie, vrienden en andere, voor jouw belangrijke mensen ingezet.

Zo woon je

Je hebt een eigen zit-/slaapkamer met keukenblok, douche en toilet. Je kunt gebruikmaken van de gezamenlijke keuken en het grand café en de was- en droogruimtes.

Aanmelden

Je kunt je 24 uur per dag, 7 dagen per week aanmelden bij Wonen Sneek.
Ga hiervoor naar het aanmeldformulier.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor verblijf en begeleiding.
Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres

Lemmerweg 53
8608 AA Sneek
Tel. 088 – 066 35 00