Home Wonen Westerkwartier

Wonen Westerkwartier

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij zelfstandig wonen? Wonen Westerkwartier in Leek biedt jou een beschermde omgeving. Je leert er hoe je in de toekomst zo zelfstandig mogelijk kunt wonen.

Voor wie

Wonen Westerkwartier is voor mensen met een beschermd wonen-indicatie uit de gemeente Westerkwartier. Woon je in een andere gemeente, maar heb je wel binding met Westerkwartier? Ook dan kun je bij ons terecht.

De hulp

Met beschermd wonen kun je binnen jouw eigen gemeente hulp krijgen. Hier is immers ook jouw sociale netwerk: je familie en vrienden op wie je terug kunt vallen, de plekken die je kent. Dit is waar jij je vertrouwd voelt.

Je krijgt bij ons een eigen begeleider die met jou een plan maakt. Daarin staat welke hulp en begeleiding je krijgt. Denk aan:

  • geldzaken en administratie
  • huishouden en boodschappen
  • zelfzorg en sociale contacten
  • maken en bewaken van afspraken
  • omgaan met bijvoorbeeld verslaving of psychiatrische problemen
  • inschakelen andere hulpverleners en indien nodig instanties
  • vinden van werk en/of dagbesteding
  • vinden van een geschikte woning

Voor de begeleiding van beschermd wonen geldt: wat je zelf kunt, doe je zelf. Wij begeleiden je via de methodiek Krachtwerk. Hierbij ligt de focus op jouw krachten en talenten. In Westerkwartier zijn overdag medewerkers aanwezig en ’s nachts een portier. Er is dus altijd iemand bij wie je kunt aankloppen.

Zo woon je

Binnen Westerkwartier krijg jij een eigen appartement met voorzieningen (douche, toilet, keuken) en zoveel of zo weinig ondersteuning als nodig. Op het terrein van Crisisopvang Leek zijn er 11 plekken voor beschermd wonen.

Aanmelden

Anmelden voor Wonen Westerkwartier kan tijdens kantooruren telefonisch (088 066 3999) of via het aanmeldformulier. Heb je je gegevens achtergelaten, dan nemen we de eerstvolgende werkdag contact met je op.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres

Oldebertweg 61
9351 PC  Leek
Telefoon: 088 − 066 38 00