Muzikale Wending

MUZIEK

Home Muzikale Wending

Muzikale Wending

Muziek luisteren is niet alleen leuk, het zelf maken ook! Het verbindt, geeft energie, laat je dansen, doet even vergeten en is goed voor je brein. Samen met Embrace Nederland organiseren wij wekelijkse sessies voor cliënten tijdens het project Muzikale Wending.

Om de muziekprogramma’s werkelijk te verankeren in het aanbod van Wender traint Embrace Nederland een groep van vijftig medewerkers: ‘Zodat zij muziek blijvend kunnen toepassen in hun dagelijkse werk. Ook wanneer wij vertrokken zijn’, zegt Margot Hoiting, directeur van Embrace Nederland.

Muzikale Wending

Muzikale Wending startte in 2022 op een woonlocatie in Leeuwarden en Sneek en bij het Huis voor Jongeren in Leeuwarden. Tijdens de start leverde Muzikale Wending veel vrolijke reacties op. Vanaf september 2022 vond Muzikale Wending plaats op de locaties: Vrouwenopvang Groningen, De Marene in Leeuwarden en het Hoendiephuis voor Jongeren in Groningen.

Een greep van wat de deelnemers en medewerkers zeggen over het project: ‘Wat een goeie dag, iedereen gaat weg met een glimlach’; ‘De sfeer die gecreëerd wordt is een aanvulling op wat wij kunnen’; ‘Het is erg inspannend. Muziek is heel persoonlijk en kan cliënten raken.’ En dat is ook te zien in onderstaande video die Embrace Nederland heeft gemaakt.

Lees het hele nieuwsbericht hier.

Cityproms Leeuwarden

Van 22 t/m 26 juni 2022 barstte de binnenstad van Leeuwarden van klassieke muziek tijdens het festival Cityproms. Cliënten uit Sneek en Leeuwarden werkten weken toe naar het prachtige podium in de Westerkerk waar zij lieten zien hoeveel plezier zij beleven aan het samen maken van muziek.

Muzikale Wending in de media

Fotografie: Jaspar Moulijn

Plots klinkt er muziek in de woongroep in Hoogezand. Robert doet mee. ‘Vroeger was ik drummer, tot alles misliep’

Ze maken samen muziek, de mensen die beschermd wonen in Hoogezand. Elke week komen professionele muzikanten met hen jammen. ,,Dit moet blijven.’’ Dagblad van het Noorden keek mee tijdens een muzikale sessie op de woonlocatie in Hoogezand.

Lees het hele verhaal hier

Podcast ‘Sociale geluiden’

Embrace Nederland en Zorgbelang Fryslân maakten de podcast ‘Sociale geluiden’ over de impact van muziek in de zorg en in het sociaal domein. In de lente en zomer van 2022 werd Muzikale Wending gevolgd in Sneek. De podcastaflevering kun je hieronder beluisteren.

Meer media

Giften en donaties

Muzikale Wending is een activiteit die we samen kunnen realiseren door de hulp van giften en donaties, zoals:

En bijdragen van Lionsclub Groote Griet en GasTerra.

Resultaten Muzikale Wending

Tegelijkertijd onderzoeken we wat de sessies doen met cliënten en medewerkers. We zoeken naar de blijvende borging en geven handvatten. Iedere locatie is uniek en ieder succesverhaal persoonlijk.