Home Nieuws Streetlife Escape laat je ervaren wat dak- en thuislozen meemaken

Streetlife Escape laat je ervaren wat dak- en thuislozen meemaken

Wender opende op donderdag 17 maart de escape room Streetlife Escape in de Maatschappelijke Opvang aan de Nieuweweg in Leeuwarden. In de escape room ervaren deelnemers waar dak- en thuislozen zoal mee te maken krijgen in hun zoektocht naar een veilig eigen leven.

Deelnemers doorlopen in de escape room een fictieve casus die overeenkomt met situaties die de cliënten van Wender regelmatig tegenkomen of in het verleden zijn tegengekomen. Streetlife Escape laat deelnemers ervaren waar dak- en thuislozen tegenaan lopen in hun zoektocht naar een slaapplek voor de nacht. De routes en knelpunten die zij bewandelen om vanaf de straat een andere wending te geven aan hun leven. Namelijk het op zoek gaan naar stabiliteit, veiligheid en een eigen woning.

Voor wie?

Streetlife Escape is geschikt voor collega’s, ketenpartners, families, vriendengroepen en verder iedereen boven de 16 jaar die de uitdaging aandurft. De room is ook geschikt voor bedrijfsuitjes, teambuilding en andere gezelschappen die van een uitdaging houden. De groepsgrootte is minimaal twee tot maximaal zes personen.

Deelnemen

De escape room bevindt zich in de Maatschappelijke Opvang van Wender aan de Nieuweweg 3 in Leeuwarden. Reserveren gaat in overleg en is mogelijk tussen 10.00 en 21.00 uur. Aanmelden kan via escaperoom@wender.nl. De Streetlife Escape duurt circa 80 minuten en de kosten zijn 20 euro. Deze opbrengsten worden gebruikt voor de escape room.

Fotografie: Robert Veenstra