Home Nieuws Hagelnieuwe kind- en jeugdruimtes in crisis- en vrouwenopvang

Hagelnieuwe kind- en jeugdruimtes in crisis- en vrouwenopvang

De kind- en jeugdruimtes in Crisisopvang Leek, Crisisopvang Burgum en Vrouwenopvang Drenthe kregen een metamorfose. We hebben nu hagelnieuwe binnen- en buitenruimtes waar kinderen en tieners volop kunnen spelen, huiswerk maken en chillen. Allemaal mogelijk gemaakt de Stichting Kinderpostzegels en andere fondsen en acties. Super!

Gezinnen komen bij ons in de opvang als ze dakloos zijn geworden of huiselijk geweld zijn ontvlucht. Iedereen heeft een eigen appartement. Niet elk kind heeft een eigen slaapkamer. Een plek om zich even terug te trekken. Om te spelen, huiswerk te maken of te chillen. Sinds kort is dat anders in onze opvang in Leek, Burgum en Drenthe.

Kinderpostzegels financiert kindvriendelijke ruimtes

Stichting Kinderpostzegels is een van de financiers. De stichting werkt met de Federatie Opvang samen aan de uitvoering van het programma “Veilige Toekomst ” voor kinderen in de vrouwen- en maatschappelijke opvang. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Adessium Foundation. Het programma heeft als doel om vrouwen en kinderen te ondersteunen bij het verwerken van de ervaringen. Naar de opvang gaan is een hele stap. Er gaat vaak een lange, moeilijke en onzekere periode aan vooraf, met soms traumatische gebeurtenissen.

Spelen, leren, ontdekken gebeurt al volop

Stichting Kinderpostzegels stelt middelen beschikbaar voor kindvriendelijke leefomgevingen in en om de opvang. Dit helpt namelijk ontspannen, draagt bij aan gevoel van veiligheid en een gezonde ontwikkeling. Wij hebben vanuit het programma Veilige Toekomst vrolijke, vriendelijke en gezellige ruimtes kunnen realiseren. De kinderen kunnen er naar hartenlust spelen, ontdekken, leren, ravotten of gewoon even relaxen. Alleen of met de andere kinderen. Er wordt al volop gebruik van gemaakt. Wij en de kinderen zijn er superblij mee. Bedankt! Ook aan alle andere fondsen en geldschieters. Hieronder een overzicht van wat jullie mogelijk hebben gemaakt in Leek, Burgum en Drenthe

Speel-, leer- en chillplek in Crisisopvang Leek

Mogelijk door de Leekstermeer Wandeltocht 2019 van Rotary Groningen West, Vrienden van Zienn (nu Wender) en Stichting Kinderpostzegels.

Een eigen, leuke en stimulerende plek voor kinderen en tieners. Dat was de grote wens voor Crisisopvang Leek. Dat is gelukt. Er is flink verbouwd en we hebben ‘heel toffe’ ruimtes, aldus de kinderen. Met spelmateriaal, zitzakken, huiswerkplekken, een compleet keukenblok en een spelcomputer. En overal vrolijke print of kleur op de muren. Voor de buggy’s en kinderwagens kwam er ook een oplossing in de vorm van een maatwerkkast. Daar kunnen meerdere buggy’s in worden gestald. Die hoeven dus niet meer in de gangen, wel zo veilig en verantwoord. De feestelijke opening was in juni 2021.

Bekijk hieronder de voor en na foto’s.

Speelgang en chillhoek in Crisisopvang Burgum

Mogelijk door Kinderpostzegels en de leerlingen van basisscholen De Reinbôge, It Partoer (Burgum) en Albertine Agnes (Leeuwarden) die Burgum als goed doel kozen in hun kinderpostzegel-loop 2019.

Crisisopvang Burgum toverde een lange, ietwat saaie, gang om naar een heuse speelgang! Veilig, fris, licht en vrolijk. Voor de basisschoolkinderen kwam er een ruimte met keukenblok. Want als je bijvoorbeeld knutselt, is het wel zo handig om water bij de hand te hebben. Tieners kregen een stoere chill-ruimte. Daar kunnen ze rustig huiswerk maken, tv kijken en gesprekken voeren met hun Veerkracht-begeleider.

Bekijk hieronder de voor en na foto’s.

Vrouwenopvang Drenthe

Mede mogelijk door Kinderpostzegesls, het Dr. C.J. Vaillant Fonds, Stichting Boschuysen en blogger Elke van Elkeblogt 

De ruime tuin maar nog weinig kindvriendelijke tuin van Vrouwenopvang Drenthe is een uitdagende buitenspeel- en zitplek geworden. Er zijn meerdere speeltoestellen en –hoekjes gerealiseerd en kinderen kunnen zich buiten lekker uitleven. Er bleek ook nog plek voor moestuinbakken. Naast spelen kunnen de kinderen dus tuinieren en zo spelenderwijs leren over groei en bloei. Dat de tuin bovendien heel gezellig en herkenbaar is, geeft een thuisgevoel. Wel zo fijn voor kinderen in de opvang.

Bekijk hieronder de voor en na foto’s.