Home Nieuws Jongvolwassenen krijgen een vliegende start voor een stabiel leven met Take-off in Hoogezand

Jongvolwassenen krijgen een vliegende start voor een stabiel leven met Take-off in Hoogezand

Aan je toekomst werken; iedereen is er op zijn eigen manier mee bezig. Maar wat als je een steuntje in de rug nodig hebt? Bijvoorbeeld bij het behalen van je diploma of het opbouwen van een zelfstandig bestaan. Daarvoor lanceert Wender project Take-Off aan de Schorpioen 24 in Hoogezand. Speciaal voor jongvolwassen mannen van 18 tot en met 23 jaar, die wat extra hulp kunnen gebruiken. Want net als iedereen willen ook zij graag een eigen thuis.

Tijdelijke woonvoorziening voor vier jongvolwassenen

Met de eerste locatie van project Take-Off krijgen vier jongvolwassenen hulp bij het maken van de stap richting zelfstandig wonen. Ze krijgen begeleiding bij het omgaan met geld, (weer) naar werk en/of school gaan, opbouwen van een sociaal netwerk met familie/vrienden, het runnen van een huishouden en werken aan een goede gezondheid. Met als doel: op naar een eigen woning, een stabiele situatie en een goede toekomst. Zodra de jongvolwassene er klaar voor is, stroomt deze door naar zelfstandig wonen. Dit betekent dat ze maximaal een jaar blijven. Op afroep komt er een begeleider langs om de jongvolwassene te ondersteunen en actief te werken aan hun toekomst.


Vooruitkijken vanuit een opgeknapte plek


Om de plek geschikt te maken voor de nieuwe bewoners, is de woning van eerst vanbinnen opgeknapt. Dit gebeurde samen met de betrokken partijen, zoals de woningcorporatie (de verhuurder) en sociale teams Midden-Groningen. De bewoners krijgen hierdoor alle vier een eigen kamer en een gezamenlijke woonkamer, sanitair en keuken.