Home Nieuws Politieke partijen die meegaand zijn met de daklozenproblematiek

Politieke partijen die meegaand zijn met de daklozenproblematiek

De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op 22 november. Ben je begaan met daklozenproblematiek en vind je het fijn om te begrijpen hoe verschillende politieke partijen omgaan met deze kwestie? Lees dan onderstaand bericht.

Valente heeft een analyse gemaakt welke partijen zich inzetten voor effectieve oplossingen wat betreft daklozenproblematiek en gerelateerde onderwerpen. Hier is een infographic uit ontstaan die de belangrijkste inzichten biedt.

Bij de analyse van de partijprogramma’s zijn er verschillende onderwerpen onder de loep genomen en is er gekeken welke politieke partijen onderstaande criteria als concrete plannen hebben opgenomen:

1: Stop huiselijk geweld
2: Ondersteun kwetsbare mensen
3: Pak dakloosheid aan
4: Voorkom schulden en armoede
5: Maak meedoen makkelijker

Hoe meer hartjes een partij in het overzicht heeft gekregen, des te concreter deze partij plannen heeft voor de speerpunten hierboven.

Belangrijke zaken
Hoe positioneren deze partijen zich ten aanzien van de aanpak van huiselijk geweld, dakloosheid en langdurige geestelijke gezondheidszorg? Welke partijen tonen begrip voor de kwetsbare situatie van mensen die een beroep doen op vrouwenopvang, maatschappelijke opvang en beschermd of begeleid wonen? Investeren in bestaanszekerheid is voor iedereen belangrijk, maar juist voor deze mensen belangrijk om perspectief te krijgen op deelname aan de maatschappij.

Meer weten? Hier vind je meer informatie over de standpunten van de verschillende politieke partijen en een actueler overzicht.