Home Nieuws Samenwerking met Natuurmuseum Fryslân

Samenwerking met Natuurmuseum Fryslân

Natuurmuseum Fryslân bestaat dit jaar precies 100 jaar. Daarom kan iedereen op donderdagen gratis het museum bezoeken, waaronder de tentoonstelling met de Tyrannosaurus rex; één van de gevaarlijkste roofdinosauriërs die ooit hebben geleefd. Wender zocht samenwerking met het museum, zodat onze cliënten ook van dit mooie uitje kunnen genieten.

Cecielle Keizer (medewerker Fondsenwerving bij Wender): “Vanuit de opvang organiseren cliënten niet snel een museumuitje voor zichzelf. Hun hoofd staat er niet naar, want ze hebben al genoeg zorgen. Toch zijn deze nieuwe ervaringen erg welkom, vooral in onze beschermde woonvormen. Collega’s hebben samen met cliënten het uitje voorbereid en eenmaal in het museum was het genieten. Even helemaal in een andere omgeving. De T-rex was de trekker, al stapte bijna iedereen ook in de OnderWaterSafari, want ook dat is echt een leuke belevenis. Er zijn de afgelopen maanden veel enthousiaste foto’s van het bezoek gedeeld op het intranet. Heel fijn was het dat onze eigen steunstichting ‘Vrienden van Wender’ ervoor zorgde dat het hele bezoek kon worden georganiseerd. We hopen op meer van dit soort mooie samenwerkingen. Een positieve invulling van de dag werkt door op alle terreinen; het helpt de cliënt dus ook in het persoonlijke begeleidingstraject!”

Glynis van Leijen (frontdeskmanager) vanuit Natuurmuseum: “Met de gratis dag zien wij echt nieuwe groepen binnen komen. De bezoekers vanuit Wender zijn daar een prachtig voorbeeld van. Het is mooi om te zien dat we met de gratis dag voor verbinding zorgen omdat doelgroepen die elkaar anders niet snel treffen, elkaar nu bijvoorbeeld in het café ontmoeten. Het is geweldig dat de gratis dag kan helpen om voor een moment de zorgen aan de kant te zetten en te genieten van de T. rex, de OnderWaterSafari of de vaste tentoonstellingen. Op dit moment hebben wij een bezoeker die elke donderdag even een bakje koffie komt doen en dan ook een rondje door het museum loopt. Hij geniet van het feit dat hij, ondanks de bewindvoering, dit nu kan doen. Zo kan de gratis dag ook nog bijdrage aan het doorbreken van een stukje eenzaamheid.” 

De Vrienden van Wender vonden deze samenwerking heel mooi. Ze boden aan om eventuele reiskosten te vergoeden en zorgden ervoor dat er wat lekkers bij de koffie werd geserveerd. Wender maakte veel gebruik van deze mogelijkheid en cliënten waren erg enthousiast!

De gratis dag krijgt vanaf begin september weer een vervolg tot eind van dit jaar! De zomerperiode is het museum niet gratis toegankelijk op de donderdagen.