Home Nieuws Uitreiking Homeless Award 2020 te zien op RTV Noord

Uitreiking Homeless Award 2020 te zien op RTV Noord

Stichting van de Straat maakt op donderdag 17 december bekend wie dit jaar de Homeless Award ontvangt. Deze award wordt jaarlijks door de stichting uitgereikt aan een persoon of instelling die zich inzet voor dak- en thuislozen in de stad Groningen. Vanwege corona vindt de uitreiking niet in persoon plaats en zie je wie de award ontvangt in Noord Vandaag, op RTV Noord, vanaf 18.00 uur.

De Homeless Award

Met de Homeless Award wil Stichting van de Straat op een positieve manier de positie van de dak- en thuislozen in Groningen onder de aandacht brengen. Én de mensen die zich voor hen inzetten.

De eerste keer dat de award werd uitgereikt was in 2019. Toen ontving Brugt Aanen van Meldpunt Zorg & Overlast de Homeless Award voor zijn werk voor de dak- en thuislozen in Groningen.

De genomineerden voor de Homeless Award van 2020 zijn Piet Kiel (vrijwilliger binnen de Open Hof), Jan Veen (maatschappelijk werker binnen de stichting Werkpro) en Sanne Luijten (manager van hotel Het Schimmelpenninckhuis). Het hotel verzorgde de nachtopvang voor daklozen toen die vanwege de coronamaatregelen niet terecht konden in het pand van Wender aan de Schoolstraat. Op donderdag 17 december wordt duidelijk wie de award van 2020 ontvangt.

Uitreiking Homeless Award 2020 te zien bij Noord Vandaag op RTV Noord

De uitreiking van de Homeless Award op donderdag 17 december is te zien in de uitzending van Noord Vandaag op RTV Noord, vanaf 18.00 uur.

De Homeless Award is een initiatief van Stichting van de Straat, een samenwerkingsverband tussen Open Hof, Leger des Heils, Wender en Werkpro.

Homeless Award