Home Nieuws Week tegen kindermishandeling: boekpresentatie Getekend & verhalen van kinderen

Week tegen kindermishandeling: boekpresentatie Getekend & verhalen van kinderen

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling 2020 presenteerden wij het boek Getekend – Sporen van kindermishandeling in het Forum in Groningen. Een boek door voormalig nieuwslezer en presentator Gijs Wanders en kunstenaar Herman van Hoogdalem. Vanwege corona zonder publiek, maar online te volgen via een livestream. Verder werden elke dag ervaringsverhalen van kinderen in de opvang gedeeld. Kijk de presentatie hieronder terug en lees de verhalen van de kinderen!

Verhalen vanuit de kinderen in de Vrouwenopvang

In het kader van de Week tegen Kindermishandeling zijn verschillende kinderen die verblijven in de Vrouwenopvang in Drenthe geïnterviewd door Mirjam Wijnja vanuit het jonferenplatform Storytellers. Om zo de verhalen van kinderen te vertellen en hen centraal te zetten. Lees de verhalen hieronder. We vinden het erg dapper van de kinderen dat ze hun verhalen delen en zijn hier ook erg dankbaar voor!

het ervaringsverhaal van Noa
het ervaringsverhaal van Sam

Boekpresentatie in Forum Groningen terugkijken

De boekpresentatie bestaat uit een inhoudelijk programma in Forum Groningen. Gepresenteerd door Gijs Wanders met bijdragen van Isabelle Diks wethouder in gemeente Groningen (Jeugd & Jeugdhulp), kunstenaar Herman van Hoogdalem, Paulien Sissingh van Wender en Jurgen en Mary-Jane, deelnemers uit het boek. Er werden gesprekken gevoerd, films vertoond en de wethouder overhandigde het eerste boek aan Jurgen.

In het boek combineren Gijs en Herman indringende verhalen van mensen die (kinder-)mishandeling hebben meegemaakt met prachtige kunstwerken. We zijn trots dat wij hieraan een inhoudelijke bijdrage hebben gedaan. Getekend is te koop bij Uitgeverij WBOOKS via deze pagina.

Van het project Getekend – sporen van kindermishandeling zijn korte documentaires gemaakt. Deze zijn wekelijks te zien vanaf woensdag 11 november bij de EO op NPO 2 om 21.10 uur. Bekijk hier de afleveringen terug.

Werkt de video niet? Klik dan hier om de video rechtstreeks op YouTube te bekijken.