Home Over ons

Over ons

Bij Wender vinden we dat ieder mens een veilig, eigen leven verdient. Te beginnen met een vertrouwde plek. Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor sommigen is het lastig om het leven op orde te houden. Wender is er voor hen. Lees meer over onze missie en visie.

We helpen jongeren, ouderen, vrouwen, mannen en gezinnen bij wie van alles speelt in het leven. Denk aan dakloosheid, verslaving, psychische problemen, schulden en/of huiselijk geweld.

Missie

Wij bieden opvang, hulp bij wonen en ambulante ondersteuning. We helpen mensen om de draad weer op te pakken. Samen zoeken we naar oplossingen. Zo zorgen we voor een positieve wending naar een veilig, eigen leven. Dát is onze missie.

Visie

 • We willen opvang zoveel mogelijk vermijden, daarom werken we preventief. We proberen te helpen, voordat problemen groter worden.
 • De mogelijkheden van cliënten zijn ons vertrekpunt. Niet het systeem of de regels.
 • We werken lokaal. We staan dichtbij.
 • Het eigen netwerk van cliënten zetten we in voor herstel en toekomstmogelijkheden.
 • We willen voorkomen dat problemen overslaan op de volgende generatie. Daarom is er ook oog voor gezinsleden.
 • We blijven betrokken. We laten pas los als mensen de touwtjes weer zelf in handen nemen.

Kernwaarden

Kernwaarden zijn het fundament van onze missie en visie. Ze vertellen welke mentaliteit we als organisatie, als team én als persoon willen tonen. Onze kernwaarden zijn:

 1. Bezieling
  Bezieling gaat over de intrinsieke motivatie van onze mensen. Wij zijn vanuit onze diepste vezels gemotiveerd − voor dit werk én voor onze cliënten. Het is geen baan, het is een manier van leven. Bij ons vind je oprechte betrokkenheid.
 2. Vakmanschap
  Het werken met onze doelgroep vraagt om vaardigheden die verdergaan dan professionaliteit. Het is vakmanschap, een klasse apart. Bovenal draait het om inlevingsvermogen voor onze bijzondere doelgroep. Wij helpen zoals we zelf geholpen willen worden.
 3. Lef
  Lef is kenmerkend voor hóe wij de dingen willen doen. Lef tonen is moedig zijn. Lef komt recht uit het hart. Wij vertrekken niet vanuit bestaande systemen. Wij denken vanuit de cliënt. En in persoonlijke mogelijkheden. Voor ontwikkeling, vernieuwing en ondernemerszin is lef nodig. Dat hebben we.

Bestuurder en Raad van Toezicht

Bestuurder
Grietje Kalfsbeek

Raad van Toezicht
Voorzitter: heer P.E.J. (Peter) den Oudsten
Vicevoorzitter: mevrouw mr. M.P. (Paulien) Waningen

Commissie zorg en kwaliteit: mevrouw drs. N. (Nienke) Ybema
Financiële auditcommissie: mevrouw drs. I.A.M. (Inge) Derks
Lid: heer J. (Jan) Tingen

Geschiedenis

Wender komt voort uit de samenwerking tussen Het Kopland en Zienn. Achter de schermen werkten we al geruime tijd samen. En nu doen we dat onder één naam. We zijn er voor mensen die een positieve wending nodig hebben. Is het leven lastig en complex? Dan helpen wij.

Wender is een betekenisvolle naam. Het staat voor draaien, keren, wenden. En het staat symbool voor mensen die op een keerpunt in hun leven staan. Die een andere, positieve wending aan hun leven willen geven.

Strategische koers