Home SmartLockr beveiligd mailen

SmartLockr beveiligd mailen

Heb je een e-mail ontvangen via SmartLockr? Dan open je dit bericht door op de roze knop met de tekst ‘Download bestanden’ te klikken. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van SmartLockr. Hier moet je een wachtwoord en/of sms-code invoeren. Hieronder lees je hier meer over.

In deze video zie je hoe iemand een bericht dat beveiligd wordt verstuurd via SmartLockr ontvangt en leest.

SmartLockr-bericht openen met wachtwoord

Je hebt een beveiligd bericht ontvangen. Degene die je het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen jij het bericht kunt lezen. Je ontvangt daarom per e-mail een automatisch aangemaakt wachtwoord. Dit wachtwoord moet je kopiëren. Klik vervolgens op de knop ‘Download bestanden’ en vul dit wachtwoord in. Nu kun je het bericht lezen. Heb je geen wachtwoord ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Bericht openen met sms-code

Je hebt een ‘SmartLockr Notification’ ontvangen dat Wender je een beveiligd bericht heeft gestuurd. Deze is beveiligd met een sms-code. Dit is een extra controle zodat degene die je het bericht stuurt, zeker weet dat alleen jij het kunt lezen. Dit heet 2-factor-authenticatie. Om ervoor te zorgen dat dit niet tot veel extra handelingen en irritatie leidt, maakt SmartLockr gebruik van Single Sign-on. Dit betekent dat zowel de verzender als de ontvanger zich slechts één keer moet authentiseren met twee factoren. Klik op de knop ‘Aanmelden’. Je hebt inmiddels een sms-code ontvangen op jouw telefoon. Vul deze code in. Je moet ook zelf (eenmalig) een wachtwoord aanmaken. Nu kun je het bericht lezen.

Reageren op e-mailbericht dat verzonden is via SmartLockr?

Je leest het bericht dat via SmartLockr is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als je op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop ‘Allen beantwoorden’. Je kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kun je ook een bijlage toevoegen met de knop ‘Bestanden uploaden’. Je verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvang je weer een notificatie per e-mail. Je kunt de berichten ook opslaan op de computer. Klik onderaan de beveiligde webpagina op de knop ‘Download alles’. Er wordt dan een pdf aangemaakt die je kunt opslaan op de computer.

Geef wijzigingen in jouw e-mailadres en telefoonnummer door

Het is belangrijk dat je wijzigingen in jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met jouw blijven communiceren. Je kunt ons op de volgende manier op de hoogte stellen van wijzigingen: stuur een e-mail met het juiste (gewijzigde) e-mailadres naar jouw contactpersoon.

Zelf een beveiligd bericht sturen

Wil je ons een bericht sturen? Als jouw mail persoonsgegevens bevat raden wij je aan om de mail beveiligd te versturen. Heb je zelf niet de beschikking over een beveiligde mail-omgeving? Dan bevelen wij het gebruik van SmartLockr aan.

Via onderstaande button kom je in de SmartLockr-omgeving.

Meer over SmartLockr

Met SmartLockr kun je veilig e-mailen en bestanden uitwisselen. Het programma versleutelt berichten met gevoelige inhoud, zoals persoonsgegevens, dossiers, verslagen. Verstuur je een bericht via SmartLockr, dan is dat gegarandeerd veilig. Dit betekent dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet. Daarnaast voorkomt SmartLockr met slimme technologieën dat mensen gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen. Meer informatie vind je hier.

Contact

Heb je vragen over een ontvangen beveiligd e-mailbericht? Kun je het bericht niet openen? Of heb je vragen over SmartLockr? Neem dan per mail contact op via: support@smartlockr.eu.