Home Veerkracht aan huis

Veerkracht aan huis

Veerkracht is het vermogen om goed om te gaan met tegenslagen en stress. Dat kan best lastig zijn, zeker voor kinderen. Kinderen hebben veiligheid en een fijne thuissituatie nodig, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Loopt het niet lekker thuis? Roep dan de hulp van Wender in.

Met het jeugdhulpprogramma Veerkracht aan Huis krijgt jouw gezin hulp. Als er sprake is van spanningen of dreigende onveiligheid bijvoorbeeld. Samen met jou en je kinderen leggen we de basis voor een langdurige en veilige thuissituatie.

Bij jou thuis

Begeleiders komen bij je langs als je merkt dat jouw kinderen last hebben van de moeilijke thuissituatie. Bijvoorbeeld door een scheiding of wanneer er veel ruzie is. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Denk aan angsten, gedragsproblemen, problemen op school of slaapproblemen.

Veerkracht methodiek

De methode die we gebruiken heet Veerkracht. Dit programma gebruiken we ook binnen de vrouwenopvang. Veerkracht is speciaal ontwikkeld voor kinderen en hun ouders in stressvolle en/of onveilige situaties. Via activiteiten en gesprekken werken we aan vaardigheden die jou en je kinderen helpen en sterker maken.

Met het hele gezin

Begeleiders van Wender komen bij jou thuis langs. We werken systeemgericht, dat wil zeggen: met het hele gezin, en hebben oog voor hoe jullie met elkaar omgaan. Eventueel werken we samen met andere organisaties zoals het WIJ(k)- team.

Verwijzen en meer informatie

Gezinnen kunnen gebruikmaken van deze hulp als ze worden verwezen door de huisarts, gemeente, Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of een WIJ(k)-team. Neem voor meer informatie contact op of meld je aan.

Hulp nodig

Heb je hulp nodig? Neem contact op met ons Aanmeldpunt via onderstaand telefoonnummer.

Aanmelden

Voor info over het Aanmeldpunt inclusief aanmeldformulier, klik op onderstaande button.