Home Verlengd Verblijf Burgum

Ben je toe aan een volgende stap? Dan kun je – bijvoorbeeld na de crisisopvang – gaan wonen in het verlengd verblijf Burgum. Dit is voor mensen die nog niet toe zijn aan zelfstandig wonen, maar hun leven al wel meer op orde hebben dan in een crisissituatie.

Wender heeft hiervoor zes appartementen beschikbaar. Een appartement biedt ruimte aan één gezin of drie alleenstaanden. Het Verlengd Verblijf Burgum zit naast het gebouw van Crisisopvang Burgum.

Voor wie is het verlengd verblijf Burgum?

Wender begeleidt hier volwassenen en gezinnen, die :

  • de stap naar zelfstandig wonen willen maken
  • met begeleiding actief werken aan de toekomst
  • zich al aardig kunnen redden
  • minimaal 21 jaar zijn

Waaruit bestaat onze hulp?

Je woont redelijk zelfstandig en krijgt waar nodig ondersteuning van een begeleider. Bijvoorbeeld bij:

  • het huishouden
  • omgaan met geld
  • sociale contacten
  • het vinden van werk
  • wegwijs worden in de maatschappij

Jouw krachten en talenten staan voorop, niet je problemen. Wat je zelf kan, doe je zelf. De begeleider van Wender ondersteunt alleen. De afspraken die je maakt over de begeleiding komen in een actieplan. Volwassenen begeleiden we met de methodiek Krachtwerk. Voor kinderen werken we met de methode Veerkracht.

Opvang in het verlengd verblijf is altijd tijdelijk. De duur hangt af van jouw situatie en hoe het vervolgtraject zich ontwikkelt. Uiteindelijk stroom je uit naar bijvoorbeeld een eigen woning − al dan niet met thuisbegeleiding van Wender of met hulp van andere instanties.

Hoe woon je?

Wender heeft zes appartementen voor verlengd verblijf, waarvan drie voor gezinnen en drie voor alleenstaande volwassenen. In het appartement voor drie volwassenen heeft elke bewoner een eigen kamer. De keuken, woonkamer en het sanitair worden gedeeld.

Verlengd verblijf Burgum
Verlengd verblijf Burgum
Verlengd verblijf Burgum
Verlengd verblijf Burgum
Verlengd verblijf Burgum
Verlengd verblijf Burgum

Aanmelden

In overleg met de begeleider van Crisisopvang Burgum kun je je aanmelden voor Verlengd Verblijf Burgum. Ook de begeleider kan de aanmelding regelen. Soms is er een wachttijd.

Kosten Verlengd Verblijf Burgum

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor opvang en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Adres:
Prinses Margrietstraat 63
9251 HB Burgum
Telefoon: 088 – 066 37 00

Wender is er voor jou:
Gezinsbegeleiding
thuisbegeleiding
begeleid wonen