Home Werkwijze Veerkracht

Veerkracht voor kinderen

Soepelheid. Elasticiteit. Rekkracht. Het zijn andere woorden voor veerkracht. Met veerkracht kun je een zwaar gewicht opvangen en daarna weer terugveren in de oorspronkelijke staat. Dat is ook je wens voor jezelf of je broertjes en zusjes, als jullie een zware tijd hebben doorstaan.

Binnen de vrouwenopvang en de crisisopvang van Wender gebruiken wij de begeleidingsmethodiek Veerkracht. Dit is speciaal voor jonge kinderen en tieners die (tijdelijk) in de vrouwenopvang of de crisisopvang wonen. Het kan helpen bij de verwerking van trauma’s die huiselijk geweld kunnen achterlaten.

Zo werkt Veerkracht

De begeleiders van Wender stellen je vragen, zoals:

  1. Wat is er gebeurd? 
  2. Hoe gaat het nu met je?
  3. Hoe gaat het op school?
  4. Wat zijn je wensen? Hoe kun je je wensen bereiken? 
  5. Wie zijn belangrijke mensen voor jou? Hoe kunnen zij jou helpen?

Alles is anders als je tijdelijk in de vrouwenopvang woont. Je verblijft er met je moeder en misschien met je broers en zussen. Jullie konden niet meer in je huis blijven wonen. Nu zijn jullie veilig en gaan we werken aan een nieuwe toekomst.

Actieplan

Samen met je begeleider maak je een plan voor de toekomst. Wat heb je nodig? Wat moet er veranderen? De begeleider praat met je vader en/of moeder en helpt je om het plan uit te voeren. Jullie checken regelmatig hoe het met jou gaat. Veerkracht helpt je om je weer goed te voelen. Zo kunnen jullie straks een nieuwe start maken. Op een fijne, eigen plek.

Veerkracht aan Huis

Wender biedt ook Veerkracht aan Huis. Dit is bedoeld voor gezinnen met kind(eren) waar sprake is van spanningen of dreigende onveiligheid thuis. De begeleider van Wender komt dan bij je thuis. De begeleider werkt met de begeleidingsmethode Veerkracht.

Hulp nodig

Heb je hulp nodig? Neem contact op met ons Aanmeldpunt via onderstaand telefoonnummer.

Aanmelden

Voor info over het Aanmeldpunt inclusief aanmeldformulier, klik op onderstaande button.