Home Werkwijze Veerkracht

Veerkracht

Soepelheid. Elasticiteit. Rekkracht. Het zijn andere woorden voor veerkracht. Met veerkracht kun je een zwaar gewicht opvangen en daarna weer terugveren in de oorspronkelijke staat. Dat is ook je wens voor jezelf of je broertjes en zusjes, als jullie een zware tijd hebben doorstaan.

Binnen de vrouwenopvang van Wender gebruiken wij de begeleidingsmethodiek Veerkracht. Dit is speciaal voor jonge kinderen en tieners die (tijdelijk) in de vrouwenopvang wonen. Het kan helpen bij de verwerking van trauma’s die huiselijk geweld kunnen achterlaten.

Zo werkt Veerkracht

De begeleiders van Wender stellen je vragen, zoals:

  1. Wat is er gebeurd? 
  2. Hoe gaat het nu met je?
  3. Hoe gaat het op school?
  4. Wat zijn je wensen? Hoe kun je je wensen bereiken? 
  5. Wie zijn belangrijke mensen voor jou? Hoe kunnen zij jou helpen?

Alles is anders als je tijdelijk in de vrouwenopvang woont. Je verblijft er met je moeder en misschien met je broers en zussen. Jullie konden niet meer in je huis blijven wonen. Nu zijn jullie veilig en gaan we werken aan een nieuwe toekomst.

Actieplan

Samen met je begeleider maak je een plan voor de toekomst. Wat heb je nodig? Wat moet er veranderen? De begeleider praat met je vader en/of moeder en helpt je om het plan uit te voeren. Jullie checken regelmatig hoe het met jou gaat. Veerkracht helpt je om je weer goed te voelen. Zo kunnen jullie straks een nieuwe start maken. Op een fijne, eigen plek.

Veerkracht aan Huis

Wender werkt ook met de methodiek Veerkracht aan Huis. Dit is bedoeld voor gezinnen met kind(eren) waar sprake is van spanningen of dreigende onveiligheid thuis. De begeleider van Wender komt dan bij je thuis.

Meer weten?

Bel 0900 – 118 88 81. 

Hulp nodig?

Heb je nu hulp nodig? Bel dan ons gratis nummer: 0900 – 118 88 81. We staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor jou klaar.

Aanmelden

Neem contact op met het Aanmeldpunt van Wender, aanmeldpunt@wender.nl, voor meer informatie.