Home Wonen bij Wender Hulp bij wonen en werken

Hulp bij wonen en werken

Ontspanning door inspanning. Actief bezig zijn, bijvoorbeeld tijdens je werk, is goed voor je gezondheid. Je voelt je nuttig en hebt een fijne besteding van de dag. Het is na inspanning ook extra fijn als je thuis lekker kunt ontspannen. Op een plek voor jezelf, waar jij je fijn voelt. Daarom helpt Wender je aan geschikte woonruimte en passend werk.

Wonen

Op verschillende plekken in Friesland, Groningen en Drenthe hebben we plekken waar jij – met hulp en begeleiding – goed kunt wonen:

1. Sociaal Pension

Een Sociaal Pension is een woonomgeving waar je rust, veiligheid en bescherming krijgt. Hier helpt Wender mensen die psychiatrische en verslavingsproblemen hebben. We hebben Sociaal Pensions in Drachten, Hoogezand, Leeuwarden (Bonifatiusplein en Hoekstersingel) en Sneek.

2. Forensisch wonen

Forensisch Wonen is voor mensen die (eventueel na detentie) zorg en ondersteuning opgelegd hebben gekregen van de rechter. Forensisch wonen kan bij Forensisch Wonen Oldegalileën in Leeuwarden en ook in een van onze Sociaal Pensions (zie hierboven), bij Beschermd Wonen Emmen en Zorgopvang De Marene in Leeuwarden.

3. Beschermd Wonen

Kun jij wel wat zorg en begeleiding gebruiken bij zelfstandig wonen? Dan helpt Wender je met Beschermd Wonen. In een veilige omgeving leer jij wat je nodig hebt om straks zelfstandig te kunnen wonen. Je kunt Beschermd Wonen in Emmen en in de gemeente Westerkwartier.

4. Zorgopvang

Zorgopvang De Marene in Leeuwarden is speciaal voor mensen die zich niet zo thuis voelen in een regulier woonzorgcentrum. Je hebt bijvoorbeeld meerdere problemen zoals verslaving(en) of schulden. In De Marene kun jij veilig wonen met verzorging en begeleiding.

Werken

Op onderstaande locaties heeft Wender werk- en dagbestedingsplekken. Het werk dat we aanbieden is heel uiteenlopend. Er zit vast iets passends voor jou bij! Als bonus krijg jij leuke collega’s, een goed dagritme en een voldaan gevoel als je weer naar huis gaat!

1. Dag Activiteiten Centrum (DAC)

In Leeuwarden hebben we het Dag Activiteiten Centrum. Het DAC is een mogelijk opstapje naar een dagbestedingsplek. Jij kunt hier gewoon binnenlopen om te kijken of het wat voor je is.

2. Skrep

Ben jij dak- of thuisloos? Bij Skrep in Leeuwarden hebben we werk voor jou. Je kunt bijvoorbeeld spullen sorteren, zwerfvuil opruimen of creatief bezig zijn. Wender helpt je op weg naar het leven dat je graag wilt. Doorstroom naar een re-integratietraject is een optie. Bekijk de mogelijkheden van Skrep.

3. De Loods

Productiewerk, houtbewerking of de fietsenwerkplaats. Maar ook: creatief bezig zijn of meedraaien in de keuken- en schoonmaakdiensten. In De Loods in Leeuwarden kun jij lekker aan de slag. 

4. W3-traject

Het wonen-werken-welzijn project, oftewel W3, is een combinatietraject. Je krijgt een woning, 3 dagen dagbesteding en hulp aan huis. Dit kan een zeer positieve wending aan je leven geven. Zeker als jij actief wilt meewerken en ondersteuning accepteert. Lees meer over W3.

5. Begeleid werken bij een bedrijf

Heb jij zelf een heel duidelijk idee waar je wilt werken? En is dat bij een gewoon bedrijf? Dan is het belangrijk dat zo’n bedrijf je extra begeleiding en nazorg kan bieden. Samen met jou kunnen we hiernaar op zoek gaan. Neem voor de mogelijkheden contact op met: 0900 − 118 88 81.

6. De Werkerij

Ben jij jonger dan 27 jaar? Dan kun jij terecht bij De Werkerij in Leeuwarden. Dit is een fijne leer- en werkomgeving waar je ervaring kunt opdoen. In de catering bijvoorbeeld of op een hout- en fietsenwerkplaats. Of misschien is computerwerk, schoonmaakwerk of creatief bezig zijn meer iets voor jou? Lees meer over De Werkerij.

Vrijblijvend aanmelden

Wil je meer weten? Meld je dan aan. Aanmelden of informatie opvragen is helemaal vrijblijvend. Het kan je veel opleveren. Misschien is het wel een eerste stap op weg naar een nieuwe koers voor de rest van je leven…