Home Wonen bij Wender Hulp bij wonen en werken

Hulp nodig

Heb je hulp nodig? We staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor jou klaar.

Aanmelden

Aanmelden kan bij ons Aanmeldpunt via onderstaande button.

Hulp bij wonen en werken

Actief bezig zijn, bijvoorbeeld tijdens je werk, is goed voor je gezondheid. Je voelt je nuttig en hebt een fijne besteding van de dag. Het is na inspanning ook prettig als je op een plek voor jezelf kunt ontspannen. Daarom helpen wij je aan geschikte woonruimte en passend werk.

Wonen

Op verschillende plekken in Friesland, Groningen en Drenthe hebben we plekken waar jij – met hulp en begeleiding – goed kunt wonen:

1. Wonen

Een woonlocatie is een woonomgeving waar je rust, veiligheid en bescherming krijgt. Hier helpt Wender mensen die psychiatrische en verslavingsproblemen hebben. We hebben woonlocaties in Drachten, Hoogezand, Leeuwarden (Bonifatiusplein en Hoekstersingel) en Sneek.

2. Forensisch wonen

Forensisch Wonen is voor mensen die (eventueel na detentie) zorg en ondersteuning opgelegd hebben gekregen van de rechter. Forensisch wonen kan bij Wonen Oldegalileën in Leeuwarden en ook in een van onze woonlocaties (zie hierboven), bij Beschermd Wonen Emmen en De Marene in Leeuwarden.

3. Beschermd Wonen

Kun jij wel wat zorg en begeleiding gebruiken bij zelfstandig wonen? Dan helpt Wender je met Beschermd Wonen. In een veilige omgeving leer jij wat je nodig hebt om straks zelfstandig te kunnen wonen. Je kunt Beschermd Wonen in Emmen en in de gemeente Westerkwartier.

4. Zorgopvang

De Marene in Leeuwarden is speciaal voor mensen die zich niet zo thuis voelen in een regulier woonzorgcentrum. Je hebt bijvoorbeeld meerdere problemen zoals verslaving(en) of schulden. In De Marene kun jij veilig wonen met verzorging en begeleiding.

Werken

Op onderstaande locaties heeft Wender werk- en dagbestedingsplekken. Het werk dat we aanbieden is heel uiteenlopend. Er zit vast iets passends voor jou bij! Als bonus krijg jij leuke collega’s, een goed dagritme en een voldaan gevoel als je weer naar huis gaat!

Werk- en dagbesteding Leeuwarden

1. Dag Activiteiten Centrum (DAC)

In Leeuwarden hebben we het Dag Activiteiten Centrum. Het DAC is een mogelijk opstapje naar een dagbestedingsplek. Jij kunt hier gewoon binnenlopen om te kijken of het wat voor je is.

2. Skrep

Ben jij dak- of thuisloos? Bij Skrep in Leeuwarden hebben we werk voor jou. Je kunt bijvoorbeeld spullen sorteren, zwerfvuil opruimen of creatief bezig zijn. Wender helpt je op weg naar het leven dat je graag wilt. Doorstroom naar een re-integratietraject is een optie.

3. W3-project

Skrep heeft ook het ‘wonen-werken-welzijn (W3-)project’. Wie meedoet aan het W3-project, krijgt een woning en 3 dagen per week dagbesteding. Zo kun je werken in de natuur (groenvoorziening), op de boerderij en/of met de klussenbus op pad. Verder krijg je thuisondersteuning van Wender en/of verslavingszorg. Meer informatie vind je via de link.

4. Begeleid werken bij een bedrijf

Heb jij zelf een heel duidelijk idee waar je wilt werken? En is dat bij een gewoon bedrijf? Dan is het belangrijk dat zo’n bedrijf je extra begeleiding en nazorg kan bieden. Samen met jou kunnen we hiernaar op zoek gaan.

Werk- en dagbesteding Emmen

1. STOER

STOER biedt ontspanning en arbeidsmatig werk in de vorm van dagbesteding. Door met je talenten aan de slag te gaan, brengen wij je dichterbij de maatschappij óf – als betaald werk het doel is − bij de arbeidsmarkt. STOER is voor iedereen met een indicatie dagbesteding.

Aanmelden

Wil je meer weten? Aanmelden of informatie vragen is vrijblijvend en gratis. Misschien is het wel een eerste stap op weg naar een nieuwe koers voor de rest van je leven.