Home Nieuws Wender opent officieel Tiny Houses bij De Marene Leeuwarden

Wender opent officieel Tiny Houses bij De Marene Leeuwarden

Wender opende vandaag officieel zes Tiny Houses bij Zorgopvang De Marene aan de J.H. Knoopstraat 2 in Leeuwarden. De huizen van 35 vierkante meter zijn bedoeld voor mensen die baat hebben bij een eigen, rustige en prikkelarme omgeving. Zorgmanager Harm Buchholtz, wethouder Hilde Tjeerdema van gemeente Leeuwarden en een bewoner openden feestelijk de Tiny Houses.

Zorgopvang De Marene van Wender is een woonzorgcentrum dat 52 mensen begeleiding, verzorging, verpleging en een thuis biedt. Mensen kunnen er goed en rustig wonen, maar soms is een omgeving met nog meer privacy en minder prikkels gewenst. Voor die mensen hebben we de zes Tiny Houses in de ruime tuin van De Marene. Daar heeft een ieder een rustige, eigen plek.

Beschermd wonen

De Tiny Houses hebben een eigen voordeur, een klein keukenblok, sanitair en zijn rolstoelvriendelijk. Mensen kunnen er op zichzelf zijn en zelfstandig wonen. Begeleiding komt vanuit De Marene en is dus vlakbij. Medewerkers komen op afspraak, op afroep en zo vaak als nodig is langs om te ondersteunen bij wonen en leven. Daarmee kunnen mensen beschermd wonen in de Tiny Houses.

Uitbreiding van woonaanbod

De Tiny Houses zijn een mooi alternatief voor wie een prikkelarme woonplek zoekt en bovendien een uitbreiding van het woonaanbod van Wender. We zijn namelijk sinds 1 januari aanbieder in de Wlz-GGZ (Wet langdurige zorg). Dat betekent dat een grotere groep mensen een beroep op ons kan doen voor Beschermd Wonen, met daarbij natuurlijk de Wlz-begeleiding.

Energieneutraal

De woningen zijn volledig energieneutraal. Het ontwerp is van Heeren3 Architecten. De realisatie was in samenwerking met bouwbedrijf Scheenstra, Westra grondwerken en Installatiebedrijf Lodema.