Home Wender steunen

Wender steunen

Wender helpt kwetsbaren. Donaties en financiële steun uit de samenleving kunnen we daarbij goed gebruiken. Extra steun is belangrijk, want niet alle projecten en initiatieven worden gedekt door subsidies en overheidsbijdragen. Help je ons een handje? Fijn!

Wender is een stichting zonder winstoogmerk. Wij ontvangen geld van de overheid in de vorm van subsidies. Dit geld gebruiken we voor de opvang en ondersteuning van onze cliënten. Met jouw steun kunnen wij onze ondersteuning uitbreiden. Denk aan: creatief aan de slag gaan met elkaar, muziek in huis halen of een verjaardagscadeautje geven.

Dit zijn waardevolle extra’s die het leven in de opvang nét wat lichter maken. Het geeft cliënten de mogelijkheid om even hun problemen te vergeten. Je kunt Vriend worden van Wender of een eenmalige donatie doen.

Eenmalig doneren

Een eenmalige donatie komt ten goede aan de Vrienden van Wender, tenzij je specifiek kiest voor een van de vermelde projecten.

Bij een eenmalige donatie heb je zelf de vrijheid om het bedrag te bepalen dat je aan ons wilt schenken. Ter informatie: soms is het mogelijk om een deel van een eenmalige gift af te trekken van jouw belastbaar inkomen. Voor meer details hierover kun je de website van de Belastingdienst raadplegen.

“Ik vind de welvaart waarvan ik geniet niet vanzelfsprekend. Daarom wil ik dit delen met mensen die het minder makkelijk hebben dan ik. Ik doneer graag een bedrag voor jongeren in Groningen.”

Anonieme donateur

Fiscale voordelen bij periodieke gift

Wil je regelmatig een bedrag schenken? Dan heb je fiscale voordelen. Een periodieke gift kun je aftrekken van je belastbaar inkomen. Dit geldt als je minimaal vijf jaar elk jaar een vast bedrag schenkt en dit vastlegt in een overeenkomst. Je kan een periodieke gift kosteloos vastleggen in een overeenkomst. Er geldt geen minimum- of maximumbedrag voor een jaarlijkse periodieke schenking. Wel moet het bedrag ieder jaar hetzelfde zijn.

Nalatenschap

Overweeg je om de Vrienden van Wender in je testament op te nemen als goed doel? Zulke schenkingen zijn vrij van erfbelasting. Het geld komt dus volledig ten goede aan de Vrienden van Wender. Wij gebruiken donaties waar dit het meest nodig is. Je kunt er ook voor kiezen om jouw schenking in te zetten voor een specifieke locatie of groep mensen.

Mogelijkheden voor bedrijven

Bedrijven kunnen op verschillende manieren helpen. Bijvoorbeeld:

  • Diensten of producten leveren
  • Kennis is ook van harte welkom! Medewerkers kunnen bijvoorbeeld als deskundigen helpen bij een specifiek project.
  • Een financiële bijdrage. Hiermee kan jouw bedrijf dan bijvoorbeeld een speciaal evenement of project (mede) mogelijk maken.

Overleg gerust met Cecielle Keizer over de mogelijkheden.

ANBI-instellingen

Wender en de Vrienden van Wender zijn een ANBI-instelling. Dit betekent dat giften in veel gevallen aftrekbaar zijn voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Zie ook de website van de Belastingdienst. Meer informatie over activiteiten, inkomsten en uitgaven? Bekijk onze jaarrekening (zoekterm: Stichting Zienn en/of Stichting Het Kopland).

Meer weten of vragen?

Wil je meer weten of een vraag stellen? Neem dan contact op met onze fondsenwerver Cecielle Keizer. Zij kan jouw idee koppelen aan een project of locatie binnen Wender. Je kunt Cecielle bereiken via de mail: c.keizer@wender.nl of telefonisch via 06 23 07 85 97.

Jouw donatie: wel besteed!