Home Wij zijn Wender Kwaliteit Wender en duurzaamheid

Gericht op de lange termijn

Bij duurzaamheid vraag je je af: wat is goed voor de lange termijn? Duurzaamheid gaat bijvoorbeeld over energiezuinige gebouwen. Maar dat niet alleen; het gaat ook over goede opvang en ondersteuning voor onze cliënten en ons personeel. Daar investeren we graag in!

Huisvesting

Hoe regelen we duurzaamheid voor onze huisvesting? Voor elk gebouw van Wender komt er een energiescan. Vervolgens maken we een plan met energiebesparende maatregelen. Zo plaatsen we bijvoorbeeld:

  • zonneboilers en zonnecollectoren
  • slimme energiemeters
  • gasabsorptiepompen
  • warmte werende en –besparende folie
  • isolatie, ledverlichting, etc.

Daarmee dalen onze gas- en stroomrekeningen. Het geld dat we besparen, gebruiken we om de pensionbijdragen zo laag mogelijk te houden. Al onze duurzaamheidsmaatregelen rapporteren we bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Zorg

Duurzame zorg betekent voor ons: de talenten van mensen ontdekken. Dat heeft direct invloed op het leven van onze cliënten. We gebruiken daarvoor bijzondere begeleidingsmethodieken. Zoals bijvoorbeeld Krachtwerk en Veerkracht (voor kinderen). Op die manier ontdekken mensen wat ze graag willen. En wat hun talenten en vaardigheden zijn. Daarmee kunnen ze problemen aanpakken en een nieuwe start maken. Of moeilijke situaties beter het hoofd bieden. Nu én in de toekomst.

Eigen netwerk en gezondheid

Onze aanpak is ook gericht op familieleden, buren en vrienden van onze cliënten. We wijzen cliënten daarom op de mogelijkheden binnen hun netwerk. Hoe kan het netwerk hulp bieden?

Ook gezondheid speelt een belangrijke rol in iemands leven. Gezonde mensen hebben meer energie om dingen te doen. Dat vergroot de grip op je leven. Daarom werken we met een Gezondheidsbeleid.

Al onze 650 medewerkers en 50 vrijwilligers zetten alles op alles om cliënten sterker te maken. Onze collega’s zijn – net als onze cliënten – knokkers en doorzetters. We ondersteunen onze medewerkers daarom continu met de trainingen Krachtwerk en Motiverende Gespreksvoering.

Tevreden medewerkers

Duurzame inzetbaarheid van onze collega’s gaat bij Wender over:

  • Gezondheid
  • vitaliteit
  • een gezonde werk- en privébalans
  • ruimte voor loopbaanontwikkeling

Daarom hebben we een helder verzuim- en gezondheidsbeleid. Ook hebben alle medewerkers een loopbaan- en individueel keuzebudget (IKB). Met het IKB richten medewerkers hun arbeidsvoorwaarden zelf in. Zo ontstaat er een optimale balans tussen werk en privé. Met het IKB volgen ze bijvoorbeeld scholing of kopen ze extra verlof. Het loopbaanbudget kunnen medewerkers gebruiken voor professionele ontwikkeling of om te werken aan vitaliteit.

Al onze medewerkers kunnen zich bovendien aansluiten bij de GGZ Ecademy en Goodhabitz. Daar kunnen ze online cursussen volgen voor vakinhoudelijke en/of persoonlijke ontwikkeling.

8.3 op duurzame inzetbaarheid

In 2020 hebben we in het medewerkers tevredenheidsonderzoek gevraagd naar duurzame inzetbaarheid. 97% beoordeelt de eigen gezondheid en vitaliteit als goed. Verder geven medewerkers de eigen duurzame inzetbaarheid gemiddeld een 8,3. Mooie resultaten!

Duurzaam: doen wat goed is voor de lange termijn!

Ons nummer 088 066 3000 is beperkt bereikbaar. We zijn ook bereikbaar via 0591 64 82 61.